SONDAJ. Cine e politicianul anului 2014 în România?

Publicat: 31 12. 2014, 11:51
Actualizat: 31 12. 2014, 12:15

Anul 2014 a fost un an plin de dezbateri și dispute politice. Două rânduri de alegeri, europarlamentarele din mai și prezidențialele din noiembrie, au ținut în atenția publică mai multe figuri din prima linie a politicii din România.

Dacă Victor Ponta, din fruntea Guvernului și a PSD-ului, a putut să se remarce în numeroase rânduri, mai ales în campaniile electorale, Klaus Iohannis a recuperat rapid în campania pentru prezidențiale, scrutin electoral pe care l-a și câștigat.

Alături de Iohannis, și Cătălin Predoiu a putut să-și construiască o imagine, fiind cel desemnat pentru funcția de premier.

O creștere spectaculoasă a înregistrat și imaginea Monicăi Macovei în primul tur al alegerilor prezidențiale, când a reușit să obțină aproape 4,5% din voturi, fără a avea un partid în spate.

În ce-l privește pe Traian Băsescu, acesta s-a evidențiat prin declarațiile de presă de la Cotroceni, în care critica, de cele mai multe ori, guvernarea, dar și prin implicarea sa în parcursul PMP.

Formațiunea politică coordonată, din umbră, de Traian Băsescu, a pus-o însă pe o poziție superioară pe Elena Udrea, candidând astfel și la prezidențiale.