SONDAJ: Gabriela Firea, în fruntea clasamentului pentru Capitală / 63% dintre bucureșteni sunt NEMULȚUMIȚI de activitatea lui Nicușor Dan

Publicat: 07 06. 2024, 14:11
Actualizat: 07 06. 2024, 14:12

În ultima săptămână de campanie electorală, candidata PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a ajuns în fruntea clasamentului. Ultimul sondaj de campanie, realizat de EPSILON POLL, o plasează pe Firea înaintea actualului edil, Nicușor Dan. 63% dintre bucureșteni sunt NEMULȚUMIȚI de activitatea lui Nicușor Dan, conform sondajului

Astfel, duminică, Gabriela Firea ar fi votată de 32% dintre respondenți, iar Nicușor Dan ar primi 31% din voturi.

Pe locul trei, la mare distanță, este plasat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care ar obține 11%. Candidatul PNL, Sebastian Burduja, ar fi votat de 9%.

Pe celelalte poziții mai sunt Diana Șoșoacă Iovanovici, cu 5%, și Mihai Enache, cu 4%.

 

Clasamentul se păstrează și la întrebarea „cine credeți că va câștiga” alegerile duminică?

Astfel, conform sondajului, 45% dintre respondenți cred că va câștiga Primăria Capitalei candidata PSD, Gabriela Firea. În timp ce 43% cred că va câștiga primarul în exercițiu, Nicușor Dan.

Cristian Popescu Piedone este cotat cu 6%, Sebastian Burduja cu 4%, Diana Șoșoacă Iovanovici și Mihai Enache, cu 1%.

 

 

63% dintre bucureșteni sunt NEMULȚUMIȚI de Nicușor Dan

La întrebarea „cât de mulțumit sunteți de activitatea actualului primar” 36% au răspuns „nemulțumit” și 27% „foarte nemulțumit”.

23% dintre respondenți s-au declarat „mulțumiți” și 5% „foarte mulțumiți”.

Conform sondajului, bucureștenii consideră că este nevoie de o dezbatere între candidații pentru Primăria Capitalei. 78% dintre cetățenii chestionați au răspuns „da” la întrebarea „pentru a vă duce să votați primarul Municipiului București, cât de important este să aibă loc o dezbatere între candidați”.

Sondajul a fost realizat de EPSILON POLL, în perioada 31Mai -2 Iunie 2024, pe un eșantion de 5.430 identități online/respondenți analizați, prin chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București.

Universul de eșantionare: populația adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul
București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.

Marja de eroare la nivelul întregului eșantion este de ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

CITEȘTE ȘI: