Sorin Grindeanu a anunțat că Autostrada A1 Sibiu-Pitești, Secțiunea 5, e realizată în proporție de 79%

Publicat: 06 09. 2024, 10:53

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat vineri un progres de 79% în construcția Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (A1), situată între Pitești și Curtea de Argeș. „Constructorul italian (n.r – WeBuild) a făcut progrese remarcabile, în special pe primii 16 kilometri ai acestei secțiuni, cuprinși între Nodul Băiculești și Nodul Bascov”.

Potrivit ministrului Transporturilor, lucrările pe primii 16 km din Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești ar putea fi finalizate la sfârșitul anului 2024.

Cele mai avansate lucrări sunt pe primii 16 km (între Nodul Băiculești și Nodul Bascov), pe care circulația ar putea fi deschisă anul acesta, a declarat Sorin Grindeanu.

Secțiunea 5 a Autostrăzii A1 are o lungime totală de 30,35 km, iar termenul contractual pentru finalizarea completă a acestei secțiuni este 2025.

Cu toate acestea, deschiderea parțială a traficului ar reduce considerabil timpul de deplasare între Pitești și Curtea de Argeș.

În luna martie, ministrul Sorin Grindeanu a anunțat un progres fizic de 63,5% pe tronsonul Curtea de Argeș – Pitești.

Autostrada Sibiu-Pitești este una dintre cele mai așteptate investiții în infrastructura rutieră din România, având rol în conectarea regiunilor istorice ale țării.

Autostrada A1 va facilita transportului de mărfuri și pasageri pe traseul pan-european.

Sursa FOTO: Cristian Pistol – Facebook

CITIȚI ȘI:

Cristian Pistol (CNAIR): „Lucrările avansează într-un ritm bun pe șantierul Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1)”

Ministrul Sorin GRINDEANU a verificat stadiile Loturilor 4 și 5 ale Autostrăzii Pitești-Sibiu/ „Autostrăzile n-au culoare politică”