Sorin Grindeanu anunță că a facilitat procedura de realizare a drumurilor la nivel județean: ,,Ministerul vine doar să plătească”

Publicat: 13 09. 2024, 12:53

This browser does not support the video element.

Sorin Grindeanu a declarat vineri de la Suceava că realizarea drumurilor de mai mică anvergură a fost mutată la nivelul autorităților locale, astfel încât lucrările să fie finalizate mai rapid. 

Lucrări de mai mică anvergură cum sunt autostrăzile sau drumurile expres, erau ținute și ele la București și aglomerau CNAIR la nivel central. Am semnat vreo 80 și ceva de protocoale cu autoritățile publice locale, consilii județene sau primării sau asocieri de CJ și UAT astfel încât să realizeze ele acele lucrări, ministerul să vină doar să plătească, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai completat și faptul că în situația în care sunt drumuri care sunt parte din autostrăzi, atunci discuțiile se vor purta între autoritățile locale și reprezentanții ministerului.

Toate proiectele și unele dintre ele cost mult în Suceava, cum ar fi la Gura Humorului acea variantă ocolitoare, vreo 500 milioane euro, dar care este pare din autostrada nordului, dar se va alege soluția economică optimă și acele lucruri le discut cu autoritățile publice locale, cu domnul primar și domnul președinte, a mai spus Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI:

Sorin Grindeanu a TESTAT portiunea de autostradă Buzău-Focșani cu premierul Marcel Ciolacu la volan