Sorin Grindeanu anunță o NOUĂ etapă a drumului expres Focșani-Brăila: ,,Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 octombrie 2024″

Publicat: 17 09. 2024, 10:26
Actualizat: 17 09. 2024, 10:28

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți că a lansat în SEAP contractul pentru proiectarea și execuția drumului expres Focșani-Brăila. ,,Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 octombrie 2024.”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul transporturilor anunță un ,,pas important pentru construcția Drumului Expres Focșani-Brăila! CNIR a transmis, astăzi, spre publicare în SEAP contractul pentru proiectarea și execuția acestui nou drum de mare viteză (73 km).”
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 octombrie 2024. Câștigătorul contractului va avea la dispoziție maximum 42 de luni (6 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție) și 5,3 miliarde de lei (fără TVA) pentru construcția Drumului Expres Focșani-Brăila. Noul drum expres va asigura legătura între Autostrada Moldovei (#A7), Podul peste Dunăre de la Brăila și Drumul Expres Brăila-Galați (DEx6), a mai punctat Sorin Grindeanu.
De asemenea, potrivit lui Sorin Grindeanu, pe traseu vor fi construite inclusiv:  57 poduri și pasaje; două Parcări de scurtă durată; două Spații de servicii; un Centru de Întreține și Coordonare; un Centru de Monitorizare și Informare.”
CITEȘTE ȘI:

Sorin Grindeanu prezintă IMAGINI din momentul în care se montează grinzile pe sectorul 4 al autostrăzii Sibiu-Pitești