Sorin Grindeanu contestă excluderea sa din PSD. Solicitarea pe care a trimis-o la partid

Publicat: 28 07. 2017, 12:42
„Motivația din contestare nu este doar în litera, ci și în spiritul statutului și mă aștept să fie soluționată în acest sens”, a spus fostul premier Grindeanu.
 
„Nu pot să trădez încrederea oamenilor din Timiș care m-au votat și susținut președinte de filială. Am recurs la contestație la semnalele lor și ca urmare a întâlnirilor din această săptămână. Sper că reprezentanții Bucureștiului au înțeles dorința filialei PSD Timiș, care în cvasiunanimitate a decis să mă susțină și să susțină acest demers”, a mai spus pentru MEDIAFAX fostul premier.
 
Întrebat dacă se așteaptă la o soluționare rapidă și corectă a contestației, Grindeanu a spus: „Vom vedea cum și când”. El nu s-a pronunțat și în privința unui eventual apel la justiție, dacă nu va avea câștig de cauză în forul de arbitraj al partidului.
 
Fostul premier a mai spus ca a trimis contestația atât prin e-mail, cât și prin serviciul poștal clasic, „cu confirmare de primire”.
 
Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat, marți, după întâlnirea cu membrii filialei PSD Timiș, că a aflat în ședință că Sorin Grindeanu va contesta măsura excluderii din PSD, menționând că până la acel moment o astfel de contestație nu a fost depusă la nivel central.
 
„Am aflat, aici, la Timișoara, nu am știut, nu este înregistrată niciun fel de contestație. Aici am aflat de posiblitatea depunerii unei astfel de contestații din partea domnului Grindeanu. Dacă se va depune, va fi analizată în forurile corespunzătoare”, a spus Neacșu.
 
De de altă parte, Neacșu declarase, înainte de a merge la Timișoara, că Sorin Grindeanu este exclus din PSD, dar că organizația PSD Timiș nu a operat încă în baza de date acest lucru.
 
Statutul PSD prevede că hotărârea de sancționare adoptată de către organele competente la nivelul organizațiilor județene ale PSD și a municipiului București poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare Comisiei Naționale de Etică, Integritate și Arbitraj.
 
Comisia analizează contestațiile și confirmă sau infirmă sancțiunea aplicată către organul de conducere care a adoptat hotărârea de sancționare. Împotriva hotărârilor Comisiilor se poate face recurs în termen de 15 zile de la comunicare, acțiune adresată organului statutar ierarhic superior, în conformitate cu prevederile prezentului Statut.
 
Până la soluționarea definitivă a contestației, hotărârea de sancționare produce efecte depline. Dacă o contestație a fost admisă, organele de conducere ale organizației locale, județene sau organele de conducere la nivel național au obligația repunerii în toate drepturile a membrului PSD sancționat în mod nestatutar. Repunerea în toate drepturile se realizează în maxim 15 zile calendaristice de la data comunicării hotărârii de admitere a contestației, se mai arată în Statutul PSD.