Prima pagină » Știri politice » Sorin Grindeanu, despre greva de la TAROM: „Înțeleg că își doresc salarii mai bune, dar înțeleg să faci pașii corect și în respect față de pasageri

Sorin Grindeanu, despre greva de la TAROM: „Înțeleg că își doresc salarii mai bune, dar înțeleg să faci pașii corect și în respect față de pasageri

„O companie de mărimea TAROM care e pe profit, companii similare din Europa, au cam jumătate din numărul de angajați. TAROM are 1200”, a spus Grindeanu.

52 de zboruri au fost anulate, iar pasagerii au ajuns să doarmă pe jos. Piloților li s-ar fi promis majorări de 300-500 euro, susțin sursele de la Antena 3 CNN, dar au refuzat.

Ministrul crede că sunt prea mulți angajați la TAROM

Într-un material separat, el a spus: „ar fi în mod normal să fie în jur de 500 sau 600 de angajați, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu”, spune Grindeanu pentru Antena 3 CNN.

Ministrul susține că ar fi necesară o restructurare, dar și salariile ar presupune să fie mai mari.

„Azi s-a intrat în această stare, inapt de zbor, cam până în 30 de piloți din 150, undeva la 20% din numărul total al piloților. S-a făcut azi la TAROM 10 angajări – piloți noi. Trebuie să ne asigurăm rezerve”.

Sorin Grindeanu: „Înțeleg că își doresc salarii mai bune, dar înțeleg să faci pașii corect și în respect față de pasageri”

„Înțeleg să ai revendicări, înțeleg că îți dorești să ai salarii mai bune, și e un drept pe care îl negociezi cu conducerea companiei. Dar înțeleg totodată să faci pașii corect și în respect față de pasageri”.

Ministrul speră ca grevele să se încheie prin negocieri și piloții să reia lucrul de dimineață. Ministrul a vorbit și despre pretențiile angajaților, răspunzând la  întrebarea „ce le-ar oferi piloților pentru a relua lucrul de marți dimineață” că există un buget stabilit.

„Aveți un buget de salarii care este aprobat în board-ul acestei firme. La fel se întâmplă și la TAROM, cu buget de salarii, cu buget de investiții, cu bugete împărțite pe cheltuieli. Toate aceste negocieri trebuie să fie purtate cu cei care conduc, cu consiliul  administrație, ca să poți schimba.  Cred că ei nu intervin, dar au au mandat, cei care sunt în consiliul de administrație, să încerce să găsească soluții prin care să deblocăm această situație”

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele