Prima pagină » Știri politice » Sorin GRINDEANU, despre propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul: Mi se pare corect. E o reglementare de bun simţ

Sorin GRINDEANU, despre propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul: Mi se pare corect. E o reglementare de bun simţ

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul „nu este o invenție”, nici a CFR, nici a Ministerului, ci este o reglementare europeană pe care o consideră de bun simț. Declarația sa vine în contextul unei dezbateri publice legate de modificarea Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, miercuri, despre modificarea Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România.

E o reglementare europeană. Este o reglementare pusă în dezbatere publică şi este foarte bine că se creează aceste debateri, până la urmă ăsta este rostul. Nu e un lucru inventat de CFR sau de minister, a precizat ministrul Transporturilor.

Întrebat cine va face triajul persoanelor bolnave, ministrul de resort a explicat: „Probabil că toate normele de aplicare probabil că vor veni în perioada următoare”.

Să ştiţi că mi se pare corect (…) E o reglementare de bun simţ. Dacă ai o boală super conagioasă poţi să o împrăştii la toată lumea, a mai spus Grindeanu.

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit precizând că „asta nu însemnă că oprește trenul ca să-l lase pe om în câmp”.

Ministerul Transporturilor propune modificarea unui alineat din Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România, iar „persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători” nu vor mai putea călători cu trenul.

Noile prevederi sunt disponibile acum și pe site-ul Ministerului Transporturilor, unde este detaliată cea mai severă regulă: călătorii cu gripă sau alte boli vizibile considerate contagioase vor fi dați jos din tren, indiferent de locul unde se află, pentru a proteja sănătatea celorlalți pasageri.

Pentru persoanele care se îmbolnăvesc pe parcursul călătoriei și necesită intervenții de urgență, acestea vor fi transportate până la prima stație, unde li se vor acorda îngrijirile necesare.

Anterior, pasagerii cu boli contagioase aveau permisiunea de a călători cu trenul, însă erau obligați să rezerve întregul compartiment în care se aflau.

CITEȘTE ȘI:
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la ... vezi toate articolele

Citește și