Sorin Grindeanu EXPLICĂ de ce metroul de la Cluj rămâne fără bani din PNRR: Nu s-au îndeplinit toate criteriile cerute de Comisie

Publicat: 17 10. 2024, 16:10

This browser does not support the video element.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că metroul de la Cluj va rămâne fără bani din PNRR ca urmare a licitației care nu s-a desfășurat conform criteriilor cerute de Comisia Europeană. 

,,Metroul de la Cluj, așa cum ați scris de fapt în presă în ultimele săptămâni, are acea problemă legată de modalitatea în care s-a ținut licitația și care n-a fost acceptată de către Comisia Europeană.”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul a spus că: ,,Am fost de două ori la Bruxelles încercând să le explic că nu e o problemă, ca să înțelegeți tot tot parcursul, momentul când am venit la acest minister, PNR-ul era făcut, în PNRR era scris acest obiectiv: metrou la Cluj.”

Erau niște indicatori tehnico-economici. Primăria Cluj a ținut licitația, nu ministerul. Primăria Cluj a ținut o licitație după indicatorii tehnico-economici aprobați în Guvern. Cu 5 zile înainte de termen. Asta, o săptămână înainte de termenul limită de depunere a ofertelor, primăria a suspendat această licitație fiindcă avea semnale că nu va veni nimeni la această licitație, fiind indicatorii foarte jos, indicatori înainte de escaladarea acestor prețuri pe care știm înainte de războiul din Ucraina și tot ceea ce știți, a suspendat, a venit cu noi indicatori tehnico-economici pe care i-am aprobat în Guvern. A desuspendat licitația și a mers mai departe, a spus Grindeanu.

 

Ministrul a mai continuat: ,,Ce spune Comisia? Spune că a uitat să anunțe în CJUE acel registru european, noii indicatori și de aceea consideră că nu s-au îndeplinit toate criteriile cerute de Comisie.”

 

CITEȘTE ȘI:

Sorin Grindeanu spune că i-a cerut DEMISIA șefului de la Metrorex: Cei de la Comisie au spus că ar încălca anumite principii ale OECD