Prima pagină » Știri politice » Soțul lui Clotilde Armand a revenit în USR, după ce fusese exclus în 2016. Reacții CRITICE în partid

Soțul lui Clotilde Armand a revenit în USR, după ce fusese exclus în 2016. Reacții CRITICE în partid

Soțul lui Clotilde Armand a revenit în USR, după ce fusese exclus în 2016. Reacții CRITICE în partid
Institutul Levantului, replică dură pentru Clotilde Armand! „Nu știe despre ce vorbește! Apel la toate instanțele”
Soțul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, este din nou membru al USR, după ce Comisia de Arbitraj a partidului a admis contestația sa la decizia de excludere din formațiune, depusă în 2016, a declarat, pentru Mediafax, președintele USR Dan Barna.

Moroianu fusese exclus din partid în decembrie 2016 deoarece a acuzat echipa de campanie că a asociat imaginea partidului „cu activiștii lgbt și cu Soros”.

„Este decizia Comisiei de Arbitraj a USR, prin care contestația domnului Moroianu a fost admisă. Hotărârea a fost luată acum o săptămână și jumătate. Comisia de Arbitraj decide asupra sancțiunilor. Decizia fostului Birou Național al USR a fost contestată, între timp au avut loc alegeri. S-au mai schimbat și membri din Comisia de Arbitraj, noul Birou Național. În momentul de față a ajuns contestația să fie analizată și a fost luată decizia de a trimite contestația”, a afirmat Dan Barna, luni, pentru Mediafax.

Decizia Comisiei de Arbitraj a creat și nemulțumiri în rândul membrilor USR. Președintele USR București, Roxana Wring, a postat un mesaj, pe grupul intern de Facebook al formațiunii, în care a spus că a aflat cu surprindere de revenirea lui Moroianu în partid și este îngrijorător faptul că se face din nou loc ideilor extremiste în USR.

„Am aflat și eu, cu aceeași surprindere ca și voi, că Sergiu Moroianu a revenit în USR. Nu știu care sunt resorturile acestei decizii și nu voi face speculații, deși tentația e mare. Ce știu însă cu siguranță este că ideile extremiste nu au ce căuta în USR. Acuzațiile de «sorosism», de «propaganda lgbt», de «marxism totalitar» sunt demne de Rusia lui Putin, de Ungaria lui Viktor Orban și de Turcia lui Erdogan. Ele nu au ce căuta în USR. Astfel de idei sunt toxice și fac foarte mult rău întregului partid. În altă ordine de idei, cred că este destul de îngrijorător ca ideile pe care le combatem în spațiul public își fac loc acum în USR. Intoleranța, teoriile conspirației, ura la adresa celor care sunt diferiți sau care au alte idei, prejudecăți inacceptabile, sunt, iată, din nou, printre noi. În fața acestei amenințări, eu una nu am să mă prefac că e totul în regulă. Dimpotrivă! Avem o problemă cât casa și trebuie să o rezolvăm”, precizează Roxana Wring, președintele USR București, într-un mesaj postat pe grupul USR de Facebook „Poiana lui Iocan”, obținut de Mediafax.

În decembrie 2016, Biroul Politic al USR a decis excluderea lui Sergiu Moroianu, după ce acesta a formulat critici la adresa echipei de comunicare/campanie a partidului la alegerile parlamentare. Formațiunea motiva excluderea prin faptul că Moroianu a prejudiciat grav imaginea USR. Acesta a contestat atunci decizia de excludere.

Soțul lui Clotilde Armand a acuzat atunci echipa de comunicare/campanie a USR că „a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros”. Președintele de la acea vreme al partidului, Nicușor Dan spunea că Moroianu lansează în spațiul public afirmații mincinoase, multe fiind similare cu ale adversarilor formațiunii

„Dragi colegi, alegerile au trecut. Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri și greșeli din partea „echipei de comunicare/campanie” coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun? Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR”, scria, pe Facebook, Sergiu Moroianu.

El mai spunea că, în campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare și sabotaj la adresa Clotildei Armand, „principalul vector de imagine al USR în teritoriu”.

„Păun a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament și USR sub 10%. Cer explicații biroului național al USR pentru tolerarea acestei situații în care o persoană străină de partidul nostru a atacat și izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreționar și netransparent banii USR, în ultimă instanță afectând grav șansele de succes ale USR'”, a conchis Moroianu.

Clotilde Armand este candidat pe locul patru la alegerile europarlamentare pe lista USR-PLUS.

În ceea ce îl privește pe Nicușor Dan, acesta încă este membru USR. El revenise în partid, pe 8 martie, pentru a putea semna protocolul de constituire al alianței USR-PLUS.

„Sunt mai multe interpretări ale acestei situații juridice. Într-un dintre interpretări ar fi trebuit să co-semnez lista de semnături și lista de candidați. Și asta se va întâmpla pe 26 martie. Până în momentul acela dacă USR va apela la mine atunci rămân membru”, a afirmat Nicușor Dan, pentru Mediafax.

Întrebat dacă intenționează să rămână în USR după ce se încheie procedura pentru europarlamentare, Nicușor Dan a răspuns: „Nu. Sunt consecvent cu ce am spus acum doi ani”.

Nicușor Dan s-a înscris în formațiune pentru a semna protocolul de constituire al alianței USR-PLUS. El spunea că va demisiona din USR „după ce formalitățile se vor fi terminat”.

O zi mai târziu instanța supremă a admis contestația formulată de USR și PLUS împotriva deciziei BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale „Alianța 2020 USR-PLUS”.

BEC respinsese alianța, motivând că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează în acte ca președinți ai celor două formațiuni.

Termenul pentru depunerea candidaturilor la alegerile europarlamentare este 28 martie, potrivit unei decizii a Guvernului.

Foto: Hepta

Autor