Prima pagină » Știri politice » SRI: „Până în prezent NU există informații care să reflecte prezența unor riscuri directe și imediate la adresa securității naționale”

SRI: „Până în prezent NU există informații care să reflecte prezența unor riscuri directe și imediate la adresa securității naționale”

SRI: „Până în prezent NU există informații care să reflecte prezența unor riscuri directe și imediate la adresa securității naționale”

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a audiat, marţi, conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI) în legătură cu evoluţia conflictului din Ucraina şi a conflictului dintre Israel şi Hamas. Conform acestora, SRI a iniţiat şi aplicat măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor şi ameninţărilor de securitate pe teritoriul naţional.

În contextul deteriorării situației de securitate din Orientul Mijlociu, dar și asupra riscurilor izbucnirii unor atentate teroriste pe teritoriul european, președintele Comisiei de control al SRI a precizat miercuri că nu există informații care să reflecte prezența unor riscuri directe la adresa securității naționale a României.

Până în prezent, nu există informaţii care să reflecte prezenţa unor riscuri directe şi imediate la adresa securităţii naţionale, a spus preşedintele Comisiei Ioan-Cristian Chirteş.

Referitor la posibilele repercursiuni ale conflictului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, „Serviciul Român de Informații a inițiat și aplicat măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor și amenințărilor de securitate pe teritoriul național”, mai precizează Comisia parlamentară de control a activității SRI.

În cadrul discuțiilor au fost atinse și aspecte ale situației geopolitice din Republica Moldova, subliniind faptul că România rămâne principalul sprijin al parcursului european.

„România continuă să sprijine Ucraina în legătură cu tranzitul de cereale și materiale logistice din și înspre tara vecină afectată de războiul de agresiune inițiat de Federația Rusă”, se arată în comunicatul emis de Comisia parlamentară SRI.

Miercuri, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor formale de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina. De asemenea Georgiei i-a fost acordată statutulu de ţară candidată. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

Volodimir Zelenski vrea Ucraina în Uniunea Europeană / C.E.: Discuțiile încep după ce se rezolvă corupția și legea minorităților naționale

VIDEO | Memorandum semnat de Iohannis pentru implemetarea tehnologiei nucleare SMR/ Primul reactor modular mic poate să funcţioneze în 2028 sau 2029

Rareș Mereuță este reporter specializat în domeniul politic, cu o carieră începută în 2022 ca editor de știri la un post de televiziune central. Absolvent de licență și master în Științe ... vezi toate articolele

Citește și