Statuie de 1 MILION de euro la Zalău. Marcel CIOLACU: E mult. Cine știe ce artist celebru este?!

Publicat: 07 09. 2024, 14:41

This browser does not support the video element.

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, cum comentează decizia Consiliului Local Zalău de a cheltui 1 milion de euro pentru o statuie ce-l înfățișează pe Mihai Viteazu, în contextul în care se discută despre economii la buget. 

E un e un simbol în zona respectivă și vedem. Haideți să vedem până la urmă cât va costa, a răspuns premierul, aflat în vizită în comuna Cornu.

Marcel Ciolacu și-a completat răspunsul afirmând că este nevoie să „vedem de fapt și de drept ce reprezintă”. Premierul a concluzionat că 1 milion de euro „e mult. Cine știe ce artist celebru este!”.

Haideți să vedem dacă-i decizie, urmează o licitație, presupun. Îmi cer scuze, chiar să știu toate statuile care se pun în fiecare comună, municipii, orașe. Să vedem de fapt și de drept ce reprezintă. Pentru că una e, să spunem, o simplă statuie. O fi ceva cu amenajarea parcului împreună. Nu vreau să mă exprim pentru că nu știu exact despre ce e vorba. Dar pentru o simplă statuie e mult. Cine știe ce artist celebru este, atunci iarăși schimbă lucrurile, a spus premierul.

Decizia de a construi statuia a generat deja dezbateri aprinse în Consiliul Local Zalău, în februarie. Punctul central al disputei a fost alocarea bugetară de un milion de lei pentru acest proiect, informează Mediafax.

Propunerea a trecut de votul Consiliului Local.

CITEȘTE ȘI: