Studiul de Fezabilitate pentru autostrada Târgu Neamţ – Iasi – Ungheni, aprobat de CNAIR/ Cristian Pistol: „Traseul va avea o lungime de 93,2 km”

Publicat: 14 08. 2024, 17:31
Actualizat: 14 08. 2024, 17:33

Cristian Pistol, directorul Companiai Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a precizat miercuri că a fost aprobat Studiul de Fezabilitate (SF) pentru construcția tronsonului Târgu Neamţ – Iasi – Ungheni, parte din Autostrada Unirii. Valoarea totală estimată pentru construcția acestui tronson este de 26,39 miliarde lei (fără TVA).

Consiliul Tehnico Economic al CNAIR a avizat miercuri Studiul de Fezabilitate pentru autostrada Târgu Neamţ – Iasi – Ungheni.

Potrivit directorului companiei, tronsonul străbate teritoriul judeţului Iaşi, începand din zona localității Moțca și tranzitează teritoriile localităților Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, municipilu Iași si se finalizează în zona localității Ungheni, unde face joncțiunea cu Podul peste Prut.

Pe traseul cu o lungime de 93,269 km vor fi construite:

– 101 poduri/pasaje
– 14 tuneluri,
– 11 noduri rutiere,
– 4 spații de servicii,
– 2 Centre de Întreținere și Coordonare (CIC)
– 6 parcări de scurtă durată.

Pentru lansarea în licitație a contractului pentru construcția autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni mai trebuie parcurse următoarele etape:

– avizarea SF în CTE al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,
– avizarea SF în Consiliul Interministerial,
– aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotătâre de Guvern.

 

CITIȚI ȘI: 

Ministrul Transporturilor: Construcția LOTULUI patru al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, în linie dreaptă