Sulfina Barbu: Rus și Dobre au plecat din cauza presiunilor USL,sper ca profesioniștii MAI să reziste

Publicat: 06 08. 2012, 10:51
Actualizat: 04 02. 2019, 17:40

Vicepreședintele PDL Sulfina Barbu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Ioan Rus și Victor Paul Dobre au demisionat din cauza”presiunilor din propriile partide politice, și anume partidele din USL”, ea arătând că speră că profesioniștii din MAI vor rezista presiunilor politice.

„Evident că USL exercită presiuni asupra Ministerului Administrației și Internelor pentru modificarea cifrelor la care să se raporteze decizia referendumului. Atât ministrul Ioan Rus cât și Victor Paul Dobre au demisionat din cauza presiunilor din propriile partide politice, și anume partidele din USL. Îmi exprim speranța că profesioniștii din MAI vor rezista presiunilor politice și vor respecta legea”, a precizat Sulfina Barbu.

Ioan Rus a anunțat, luni, că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că și-a înaintat demisia din funcție, el precizând că a făcut acest lucru „din motive personale” și că va comenta mai mult „altădată”.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu a avut nicio discuție cu Ioan Rus, nici directă, nici la telefon, dar au existat motive pentru ca acesta să demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de făcut la referendum.