PNL, USR și UDMR au căzut la pace. Florin Roman, lider interimar al Camerei Deputaților după votul în Parlament: „Sunt chestiuni urgente care trebuie rezolvate”

PNL, USR și UDMR au căzut la pace. Florin Roman, lider interimar al Camerei Deputaților după votul în Parlament: „Sunt chestiuni urgente care trebuie rezolvate”
Publicat: 18/10/2021, 18:09
Actualizat: 18/10/2021, 19:02

PNL, USR și UDMR au votat, luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, ca a treia funcție în stat să fie ocupată interimar de Florin Roman (PNL). Interimatul va dura două săptămâni. Dacă pe perioada interimatului nu se organizează alegeri în Camera Deputaților pentru un nou președinte plin, atunci se va alege iar un interimar pentru alte două săptămâni.

Camera Deputaţilor a declarat vacantă, luni, funcţia de preşedinte al acestui for legislativ, printr-o hotărâre adoptată de plen, în urma demisiei lui Ludovic Orban. Potrivit surselor citate de stiripesurse.ro, Florin Roman a devenit interimar după ce s-au înregistrat 256 de voturi „pentru” şi 26 „împotrivă”.

Deputatul PNL Florin Roman, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, a afirmat, luni, că se va putea discuta despre votul în plen pentru conducerea forului legislativ atunci când se va constitui o majoritate.

„O discuţie serioasă pe acest subiect va trebui să se facă când se va constitui o majoritate la nivelul Camerei Deputaţilor, altfel îi va fi greu oricărui preşedinte să lucreze fără o majoritate. (…) Cred că ăsta este momentul oportun – atunci când se poate constitui o nouă majoritate. Cred că atunci e important să se discute şi votul în plen pentru preşedintele Camerei Deputaţilor”, a declarat Roman, la Parlament.

El a adăugat, legat de desemnarea sa ca interimar la şefia Camerei Deputaţilor, că sunt chestiuni urgente care trebuie rezolvate – 16 legi trebuie trimise la promulgare, pentru alte proiecte se solicită puncte de vedere şi este necesară semnătura preşedintelui forului legislativ.

Întrebat dacă ar fi votat propunerile venite din partea altor grupuri parlamentare pentru interimatul la preşedinţia Camerei Deputaţilor, Roman a răspuns afirmativ. „Eu aş fi votat şi un alt coleg, dacă era o altă propunere, pentru că, din punct de vedere administrativ, Camera Deputaţilor trebuie să lucreze. Aici m-aş fi gândit foarte serios (la propunerea PSD – n.r.), dar, dacă trebuia să lucrăm pentru a asigura o continuitate şi era obligatoriu să fac treaba asta, aş fi făcut-o. Aş fi votat-o şi pe doamna Prună”, a spus Florin Roman.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, şi-a exprimat speranţa ca viitorul preşedinte să fie o persoană responsabilă, nu neapărat „din PNL”.

„Regretăm faptul Ludovic Orban nu mai e preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar sperăm ca viitorul preşedinte să fie o persoană responsabilă şi nu neapărat din rândul PNL”, a afirmat Simon.

Liberalul Ludovic Orban şi-a depus pe 13 octombrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. El preciza atunci că nu mai poate să fie „părtaş cu decizii luate de o conducere instalată cu forţa în fruntea PNL”.

„Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare de centru-dreapta în care să investim, să construim, să asigurăm o creştere economică, să asigurăm creşterea veniturilor cetăţenilor, să asigurăm creşterea calităţii serviciilor publice furnizate către români, să asigurăm cu adevărat un salt în dezvoltarea României. (…) Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susţinut pe Cîţu, în frunte cu Klaus Iohannis? Literalmente au călcat în picioare democraţia în interiorul PNL, au impus o conducere împotriva voinţei reale a membrilor partidului şi, după impunerea acestei conduceri, practic şi-au încălcat toate angajamentele luate în faţa cetăţenilor români. Eu nu pot să fiu părtaş la trădarea cetăţenilor romani care şi-au exprimat încrederea în PNL”, afirma Orban.

Fostul preşedinte al PNL susţinea că demisia reprezintă pentru el „o eliberare” şi „un nou început”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri