Un astfel de exemplu este declarația lui Remus Truică, susține Tăriceanu, care a fost audiat în acest dosar, dar, pentru că declarația sa contravine acuzațiilor, nici măcar nu a fost menționată de procurori: „Acuzațiile sunt lipsite de orice fel de fundament în realitate. E un fel de proces de intenție. Procurorii ar fi multumiți să declarăm ce și-ar dori ei, eventual să ne și autoincriminăm. Având în vedere informațiile din ultima perioadă, că și în alte dosare procurorii au cerut celor care au făcut declarații să facă denunțuri împotriva mea, cred că este evident că se dorește cu totul și cu totul altceva. Procurorii fac ceea ce se numește vânătoare, nu sunt singurul în această situație”, a declarat Tăriceanu la sediul ICCJ.
Întrebat dacă îi este frică de DNA, președintele Senatului a replicat că îi este„atât de frică încât și în cazul OUG 13 a făcut sesizarea la Curtea Constituțională” și a catalogat instituția drept„poliția politică” a vremurilor noastre.
„Foarte frică îmi este, va aduc aminte că doi ani de zile nu am pregetat să arăt modul defectuos în care funcționează DNA. (…) Atât de frică îmi este încăât pe OUG 13 tot eu am făcut sesizarea la Curtea Constituțională. DNA trebuie să înțelegă că trebuie să respecte și ea Constituția, legea, și drepturile și libertățile cetățeanului, este un fel de poliție politică în România”, a adăugat acesta.
Tăriceanu a fost audiat, marți, de judecători în cauza în care este cercetat pentru că ar fi dat declarații nereale când a fost audiat ca martor în dosarul privind retrocedarea Fermei Regale Băneasa și a unei suprafețe din Pădurea Snagov. Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2016, alături de Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului.
În cazul lui Călin Popescu Tăriceanu este vorba despre declarația pe care a dat-o la DNA Brașov la data de 15 aprilie 2016, în care „a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință despre: – retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), – implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri”, explica DNA printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, Călin Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton „a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin și Truică Remus, în contextul menționat mai sus, întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate mai sus și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate”.