Tăriceanu, despre contribuțiile la fondul de pensii: Trebuie să existe posibilitarea să se opteze

Publicat: 19 04. 2018, 18:15

„Stiți că există o discuție în care s-au prezentat mai multe opțiuni. Plec de la următorul lucru, subliniind că Pilonul II de pensii este o contribuție a salariațiilor pentru contribuții de pensii la mediul privat. Există voci care consideră că poate randamentul acestor contribuții a celor care au contribuit la Pilonul II nu este suficient și trebuie să existe posibilitarea să opteze. Cine dorește să aibă o pensie administrată privat, poate să utilizeze pilonul III, face o opțiune care este administrată privat. Cei care doresc să treacă la pilonul I să facă opțiunea scrisă, cei care doresc să rămână la Pilonul II s-o facă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că românii pot opta între Pilonul 1 și Pilonul 2 de pensii, precizând că la nivelul Guvernului va fi o discuție pe această temă.
.
„Am spus că se lucrează la un mecanism care să asigure în piață o posibilitate de a alege pentru contribuabil între Pilonul I și Pilonul II. Deci, nimic ascuns, nimic altceva decât ceva care e normal pentru orice contribuabil”, a spus ministrul Finanțelor Publice.