„O persoană de duplicitate, de slugărnicie, care a favorizat acțiunile forțelor oculte asupra justiției. Este sancționată cu două decizii CCR. A fost sancționată pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audierile în Parlament. A sancționat acțiunea ei, nu a sancționat persoana, dar ea era titulara acțiuni, nu era o acțiune impersonală. E o lecție care ni se dă, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile. Nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesioniști în instituții. Am avut curiozitatea să citesc CV-ul domnului Bohnert și acum vedem că nu contează calitățile profesionale, experiența, ci jocul politic. Nouă ni se spunea – nu faceți interferență politică în justiție și s-a dovedit acolo că se face exact invers”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la Digi 24.
Președintele ALDE a adăugat că nu este încântat deloc de votul din COREPER în favoarea Laurei Codruța Kovesi, precizând că fosta șefă a DNA a contribuit la lipsa de încredere în justiție a românilor.
„Nu sunt încântat de această situație, pentru că iată, suntem priviți ca înghițind aceste măsuri și unii ajung să le și aplaude. 80% dintre cetățenii României nu au încredere în justiție și la acest lucru a contribuit și doamna Kovesi”, a conchis Tăriceanu.
Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Potrivit surselor MEDIAFAX, au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că Parlamentul European și Consiliul UE vor avea marți o întâlnire în care vor confirma formal numirea Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european, urmând ca procedura oficială să se încheie cu un vot formal în plenul PE.