Tăriceanu, despre șefia PNL: Nu sunt în situația să declar că îmi doresc, nu aș spune că nu-mi doresc

Publicat: 27 08. 2013, 16:12
Actualizat: 19 10. 2018, 20:36

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, marți, într-un interviu acordat MEDIAFAX, întrebat dacă ar mai viza funcția de președinte al PNL la un viitor Congres al partidului, că nu este în situația să declare nici că își dorește acest lucru, dar nici nu ar spune că nu-și dorește.

„Cred că e un orizont destul de îndepărtat. Sigur, acest lucru poate să depindă și de dorința mea sau de disponibilitatea mea cât și a colegilor mei. Nu sunt în situația în momentul de față să declar nici că îmi doresc acest lucru, dar nici nu aș spune că nu-mi doresc”, a precizat Tăriceanu.

El a arătat că nu este interesat de o candidatură la alegerile europarlamentare.

„Nu mă interesează o candidatură la europarlamentare, pentru că eu cred că experiența pe care o am ar fi mult mai utilă în țară, pentru cetățenii români. Sigur că la Parlamentul European se decid lucruri foarte importante, care au reverberație și consecințe inclusiv pentru România, dar eu consider prezența mea mult mai utilă în spațiul politic din România”, a spus Tăriceanu.

El a mai precizat, răspunzând unei întrebări, că se va implica în campania lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidențiale în măsura în care va considera că programul prezidențial se suprapune cu obiectivele majore pe care PNL și USL le au.

„Trebuie să vedem cum va evolua PNL și vreau să sper că PNL se arată ca un partid suficient de mare care este capabil să conducă două proiecte simultan: pe de o parte, proiectul care vizează alegerile prezidențiale, pe de altă parte, proiectul care vizează existența și evoluția acestui partid în fața electoratului propriu, dar ca partid. Senzația mea este că în ultima perioadă energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidențiale și temele majore cu care noi ne adresăm electoratului propriu au fost într-o oarecare măsură lăsate în planul doi”, a mai spus Tăriceanu.

El a mai arătat că proiectul prin care Crin Antonescu va candida la șefia statului cu sprijinul PSD reprezintă singurul cu care Antonescu poate să ajungă președinte al României.