Prima pagină » Știri politice » Tăriceanu, despre votul Comisiei juridice privind ridicarea imunității în cazul său: Neconcludent

Tăriceanu, despre votul Comisiei juridice privind ridicarea imunității în cazul său: Neconcludent

Tăriceanu, despre votul Comisiei juridice privind ridicarea imunității în cazul său: Neconcludent
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că votul Comisiei juridice privind ridicarea imunității în cazul său, la solicitarea DNA, este „neconcludent", deoarece nu a existat o majoritate. El a afirmat că nu a vorbit cu PSD despre acest aspect.

„ Nu am discutat cu cei din PSD. Noi am avut reuniunea pe care o știți. La comisie a fost un vot neconcludent. Din șase voturi nu a existat o majoritate, a existat un vot neutru de trei la trei. Eu am evitat permanent să mă implic în această chestiune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri să recomande senatorilor ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

În acest context, Șerban Nicolae, a declarat, miercuri, că nu crede că PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu. El a afirmat că decizia aparține plenului Senatului, iar Comisia juridică nu ar fi trebuit să dea un vot în acest context, ci doar să constate îndeplinirea condițiile legale.

DNA a solicitat Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunțat că președintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă și față de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunea de luare de mită este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului.

 

Citește și