„Sigur că amv orbit despre partid, campanie, liste. I-am cerut lui Victor să se ocupe de partea de finanțe publice și de celelalte chestiuni adiacente din programul de guvernare, cred că este cel mai îndreptățit să o facă, și a acceptat și cred că o să discutăm liniile principale sau tot programul de guvernare la Comitetul Executiv Național de săptămâna viitoare”, a spus Liviu Dragnea.
Victor Ponta a comentat că, atât timp cât Liviu Dragnea este șeful PSD, este normal ca el să fie coordonatorul programului de guvernare și că este mulțumit că i-a cerut să se ocupe „de ceva la care se pricepe și care i-a ieșit foarte bine, banii românilor. Cunosc foarte bine și ce înseamnă FMI, Comisie Europeană, Bancă Mondială, deficit și așa mai departe”. Fostul premier a mai comentat și că, deși nu este foarte optimist de felul său, speră să obțină la alegeri un scor la fel ca în 2012, indiferent că acum nu mai participă împreună cu Crin Antonescu, ci îi au alături pe Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, și că vrea o a doua șansă să continue ce au început în guvernarea anterioară.
Despre discuțiile referitoare la susținerea acordată de Ponta Partidului România Unită al lui Bogdan Diaconu, acesta a ținut să lămurească faptul că, de fapt, el a spus foarte clar că, dacă e nevoie de el în PSD va rămâne în partid, iar Liviu Dragnea a spus și el că acesta este un subiect închis, pentru că fostul prim ministru este membru social-democrat, va fi pe listele formațiunii la alegeri, iar faptul că el se va ocupa de finanțele publice până atunci „îi dă foarte multă liniște”. Șeful PSD nu a vrut, însă, să comenteze modul în care s-ar putea împărți funcțiile după parlamentare, arătând că „în aceste trei luni nu discutăm despre cine ce funcție ocupă”.
Ponta a mai ținut să comenteze și declarațiile președintelui referitoare la necesitatea unui Cabinet politic pentru România după scrutinul din 11 decembrie, arătând că „s-a liniștit” și că „i-a trecut domnului Iohannis de guvernul tehnocrat”, cei doi social-democrați arătând că se așteaptă ca acesta să facă alegerea „de bun simț” după parlamentare și să desemneze un premier din partea formațiunii care va câștiga scrutinul.