Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, membru PSD, îi solicită lui Marcel Ciolcu să explice „grava negljență” a aprobării tacite a Legii autonomiei Ținutului Secuiesc.
„Scuze si explicații clare și urgente, domnule Ciolacu!
Solicit public domnului Marcel Ciolacu, ca în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților să explice urgent grava neglijență a domniei sale și a celorlați parlamentari în contextul aprobării tacite a Legii autonomiei Ținutului Secuiesc. Consecințele negative pentru societatea românească sunt deja produse, dar ele se vor intensifica în contextul în care nu vor fi scuze și explicații publice din partea responsabililor”, se arată într-o scrisoare deschisă a lui Aurelian Bădulescu, primită de Gândul.
Potrivit lui Bădulescu, Ciolacu a girat „divorțul dintre PSD și Ardeal”
„În calitatea sa de președinte interimar al PSD, îl anunț tot public pe domnul Ciolacu despre conținutul real al neglijenței domniei sale pentru electoratul PSD: Ați girat o cerere de divorț între PSD și Ardeal, dom ule președinte. Cu acte în regulă și martori!, se mai arată în scrisoarea lui Aurelian Bădulescu, membru PSD.
Și Viorica Dăncilă (PSD) a avut reacție dură cu privire la aprobarea tacită a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc.
Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a scris miercuri pe Facebook că proiectul de lege pentru autonomie Ținutului Secuiesc este un afront la adresa suveranității statului român.
„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranității statului român.
Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea chiar și tacită a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică.
Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală”, a reacționat Viorica Dăncilă pe Facebook.
Un proiect de lege pentru autonomia Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor pe 23 aprilie 2020. Proiectul care prevede că Ţinutul Secuiesc va avea presedinte şi limba oficială va fi maghiara a fost înaintat către Senat, care e for decizional în acest caz.