Prima pagină » Știri politice » Tesiuni la CEx-ul PSD | Ciolacu: Demisia e un act unilateral. Nu pot cere demisia cuiva / Firea, despre demisie: Mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm Congres foarte rapid / Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu și alți secretari ar fi plecat din CEx

Tesiuni la CEx-ul PSD | Ciolacu: Demisia e un act unilateral. Nu pot cere demisia cuiva / Firea, despre demisie: Mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm Congres foarte rapid / Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu și alți secretari ar fi plecat din CEx

Tesiuni la CEx-ul PSD |  Ciolacu: Demisia e un act unilateral. Nu pot cere demisia cuiva / Firea, despre demisie: Mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm Congres foarte rapid / Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu și alți secretari ar fi plecat din CEx
Președintele PSD Giurgiu Niculae Bădălău a declarat, marți seară, că dacă Viorica Dăncilă va demisiona din funcția de președinte al partidului, funcția va fi ocupată de președintele executiv, respectiv de către Eugen Teodorovici, conform statutului PSD.

„Dacă doamna președintă își dă demisia avem președinte Executiv și conform statutului dânsul preia toate atribuțiile. Noi avem o Constituție politică numită statut, pe care trebuie să respectăm. Un partid serios respectă statutul. Suspendarea poate fi făcută numai în cazul unor abateri grave, de care eu nu am auzit, nimeni nu a auzit”, a spus Niculae Bădălău, la sediul PSD.

 

Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu și alți secretari ar fi plecat din CEx 

Secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, precum și fostul ministru al Comunicațiilor Alexandru Petrescu și deputatul PSD Cătălin Rădulescu au părăsit ședința CEx de marți seara, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Citește continuarea…

 

Teodorovici anunță: Nu exclud varianta de a merge în instanță dacă voi fi demis de la conducerea PSD

Eugen Teodorovici a declarat, marți seară, că nu exclude varianta de a merge în instanță dacă va fi demis din funcția de președinte executiv al PSD. 

„Haideți să discutăm întâi în CEx. Nu exclud nimic în viață. Totuși ceva se exclude, încălcarea unor principii și a unor elemente foarte clare. V-am spus, caracter și principii”, a spus Eugen Teodorovici, înainte de Comitetul Executiv al PSD, întrebat dacă ia în calcul să meargă în instanță dacă va fi înlăturat din funcția de președinte executiv al partidului.

El a adăugat că trebuie organizat un Congres în PSD, însă cu respectarea pașilor procedurali.

„Să vedem întâi ce se discută în CEx. Un Congres trebuie făcut cât mai repede, dar ținând cont de niște etape care ar trebui să fie parcurse. Ținând cont de ceea ce înseamnă la nivel local o discuție, conferințele necesare, toți pașii pentru a pregăti cu adevărat un Congres, inclusiv poate modificări de statut. Poate sunt elemente care ar trebui aduse ca modificare pentru că lumea de la noi asta așteaptă, un cod de conduită, de integritate”, a subliniat Teodorovici.

 

Teodorovici, întrebat dacă a discutat cu Ciolacu: M-ar fi jignit. PSD nu e de vânzare

Eugen Teodorovici a afirmat, marți seară, că nu a discutat cu Marcel Ciolacu și că nu există preț pentru a vinde sau pentru a cumpăra Partidul Social Democrat.

„Când am ajuns eu, dânsul pleca. M-ar fi jignit. Cred că știu foarte bine toți colegii mei din partid și toți cei care mă cunosc că nu se poate vinde un vot pe care l-ai primit. PSD nu este de vânzare. Nu există preț pentru a vinde sau pentru a cumpăra Partidul Social Democrat”, a spus Eugen Teodorovici, întrebat dacă a discutat cu Marcel Ciolacu și dacă acesta i-a făcut o ofertă.

Președintele executiv al PSD a afirmat că nu își va da demisia, deoarece acest lucru ar însemna lipsă de respect pentru colegii care l-au susținut în Congres.

„Am spus-o clar că nu. În viață îmi place competiția și concurența. Sunt votat de un număr important de colegi din Congres și cred că ar fi o lipsă de respect față de acest vot. Eu niciodată nu am cedat în fața unor competiții și cred că este statutar și e un bun exemplu dat de noi față de întreaga țară, că respectăm ceea ce am aprobat în Congres, adică statutul”, a subliniat Teodorovici.

 

Marcel Ciolacu: Demisia e un act unilateral. Nu pot cere demisia cuiva

Marcel Ciolacu a declarat că demisia este un act unilateral și că nu poate cere el demisia cuiva. Acesta a precizat că nu vreau să comenteze pe marginea faptului că Eugen Teodorovici nu vrea să plece din funcția de președinte executiv al PSD.

„Nu comentez ce spun colegii mei. E decizia dânsului (întrebat cum vede că Eugen Teodorovici nu își dă demisia – n.r.)”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți seara, înaintea CEx al PSD.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că demisia e un act unilateral și nu poate cuiva un astfel de lucru.

„Mi-aș dori foarte mult să fac declarații după CEx. Demisia este un act unilateral. Eu nu sunt în măsură să o iau. Nu pot cere demisia cuiva”, a conchis Marcel Ciolacu.

 

Firea, despre demisie: Mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm Congres foarte rapid

Gabriela Firea a declarat, marți seară, întrebată dacă va demisiona din funcția de vicepreședinte al PSD, că i se pare normal să se organizeze un Congres, iar cei care vor să candideze la funcțiile de conducere să o facă, astfel încât să se respecte statutul formațiunii.

„Am auzit și această școală de gândire că în cazul în care actuala conducerea aleasă în Congres nu își va înainta demisia ar exista probabilitatea ca un coleg de al nostru să propună încetarea mandatului Biroului Permanent, prin demisia în bloc a vicepreședinților. Mie mi s-ar părea normal să respectăm statutul. Să organizăm un Congres foarte rapid, cât se poate de rapid. Colegii care se consideră valoroși și care vor obține sprijinul organizațiilor să candideze la poziția de președinte executiv, secretar și la pozițiile de vicepreședinte și în mod democratic să avem o conducere”, a spus Gabriela Firea, la sediul PSD.

Citește continuarea…

 

Bădălău, despre PSD la prezidențiale: Noi am avut două teme mari și late. Se pare că nu au funcționat

Niculae Bădălău a afirmat, marți, că PSD a pierdut alegerile prezidențiale, deoarece a avut două teme „mari și late”, care nu au funcționat, respectiv lipsa de dezbateri și Viorica Dăncilă care se bate cu șapte bărbați. Liderul filialei PSD Giurgiu susține că e nevoie de o analiză în partid.

„Sigur că da, și cu restul echipei. Noi am avut două teme mari și late: o femeie se bate cu șapăte bărbați și dezbaterea. Ceea ce se pare că nu au funcționat, ăsta e adevărul. Că altfel ne votau românii”, afirmat Niculae Bădălău, întrebat dacă e vina staff-ului PSD de campanie pentru rezultatul alegerilor prezidențiale.

Liderul filialei PSD Giurgiu susține că e nevoie de o analiză în partid și de un Congres.

„Trebuie să menținem partidul. Avem o responsabilitate față de milioane de oameni în teritoriu care ne-au sprijinit. Ar trebui să facem o analiză, începând de la teritoriu. De obicei noi avem tendința ca pe cei care ar fi trebuit să facă analiza să îi dăm noi afară, și atunci nu mai are cine. (…) Eu susțin că un Congres e foarte binevenit și trebuie să facem un Congres nu pentru cine, ci pentru ce”, a subliniat Bădălău.

Întrebat ce se va întâmpla în PSD dacă Viorica Dăncilă nu va demisiona de la conducerea partidului, Bădălău a răspuns: „N se întâmplă nimic. Comitetul Executiv, cu 16 voturi are dreptul să convoace un Congres”.

CEx se reunește, marți, de la ora 18.30, la sediul PSD din Kiseleff.

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu ar fi susținuți de 35 de organizații județene să preia interimar conducerea PSD, funcțiile de președinte al partidului și respectiv secretar general, au declarat surse politice, pentru Mediafax. 

Totodată, Marcel Ciolacu ar vrea să propună schimbarea și a celor opt vicepreședinți regionali, iar cei actuali să demisioneze, au adăugat sursele citate.

Potrivit surselor, secretar general în PSD ar putea fi Paul Stănescu, urmând ca Mihai Fifor să demisioneze împreună cu liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă. Totodată, funcția de președinte executiv ar putea dispărea. Partidul va organiza, cel mai probabil, un Ccongres statutar în ianuarie sau februarie 2020, au adăugat sursele citate.

În prezent, potrivit site-ului PSD, vicepreședinți ai partidului sunt Carmen Dan, Doina Fedorovici, Gabriela Firea, Mirela Furtună, Natalia Intotero, Roxana Mînzatu, Marian Oprișan, Doina Pană, Paul Stănescu, Bogdan Trif, Lia Olguța Vasilescu și Gabriel Zetea.

Mihai Fifor a afirmat, marți, că PSD are nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere, care să ducă proiectul partidului mai departe. El a adăugat că, pentru ca PSD să fie reconstruit, e nevoie de o analiză a ultimelor două rânduri de alegeri electorale.

Citește și