„Am strâns 360.000 de semnături și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au semant pentru mine, le mulțumesc din inimă. Le mulțumesc, evident, celor câteva mii, zeci de mii de simpatizanți , de militanți care au adunat aceste semături. Pentru mine este enormă responsabilitatea, încredrea acestor sute de mii de români pe care îi voi reprezenta în această luptă electorală”, a anunțat Theodor Paleologu, joi, după depunerea semnăturilor pentru alegerile prezindețiale, la BEC.
Paleologu a mai spus că această candidatură a sa este o „mărturie” și că România are nevoie de un președinte care să „restaureze credibilitatea și demnitatea României îna fara țării”.
„Sunt 30 de ani de la Revoluție și cred că România are nevoie la președinție de un om care avea 16 ani la acel incident și care s-a format în libertate. (…) Acum 60 de ani,tatăl meu era arestat în lotul Noica, mă gândesc la ei cu foarte multă pietate, la tatăl meu, la Noica, la Nicolae Steinhardt. Această candidatură e o candidatură mărturie. Cred de asemenea că România are nevoie de un președinte care să restaureze demnitatea și credibilitatea României în afară țării”, a completat Paleologu.
Și Viorica Dăncilă și-a înregistrat, joi, candidatura la alegerile prezidențiale.
Klaus Iohannis și Dan Barna și le vor depune la BEC, vineri.
Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.
Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.
Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie.