Prima pagină » Știri politice » Tomac, un lider politic resemnat: PMP va vota pentru plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria. Din păcate moțiunea nu va reuși

Tomac, un lider politic resemnat: PMP va vota pentru plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria. Din păcate moțiunea nu va reuși

Tomac, un lider politic resemnat: PMP va vota pentru plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria. Din păcate moțiunea nu va reuși
Tomac, un lider politic resemnat: PMP va vota pentru plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria. Din păcate moțiunea nu va reuși

Aflat, duminică, la Ploiești, unde a participat la Conferința Județeană a PMP Prahova, Eugen Tomac a criticat atitudinea PNL, spunând că acest partid „mimează actul de opoziție” și că moțiunea de cenzură inițiată de liberali nu va trece, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tomac a precizat însă că parlamentarii Partidului Mișcarea Populară vor vota moțiunea de cenzură.

„În prezent, în Mișcarea Populară sunt șase colegi parlamentari. (…) Deși PNL mimează actul de opoziție, pentru că un partid aflat în opoziție și care vrea să dărâme un Guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție, nu o face cu toată convingerea și, din păcate, această moțiune de cenzură nu va reuși. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mișcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria. De altfel, suntem singurul partid de opoziție care a ieșit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanța funcției. Într-un stat democratic, este de nepermis ca șeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal și să se țină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece de mult din funcție”, a declarat presei liderul PMP.

El a adăugat că moțiunea de cenzură depusă de PNL „putea fi mult mai consistentă având în vedere dificultățile cu care se confruntă România” și a criticat relația dintre liderii PNL și președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

„În timp ce se citea moțiunea de cenzură în Parlament, doamna Gorghiu, cu domnul Blaga, cu domnul Dragnea discutau destinși, foarte relaxați, ca și cum nu se întâmpla nimic în Parlamentul României. Am fost acolo și am văzut această scenă care mi se pare ușor sfidătoare la adresa românilor, pentru că, într-un stat cu o democrație consolidată, opoziția este opoziție și menirea ei este să critice puterea și să găsească greșelile, nicidecum să se ascundă în spatele unor interese politicianiste” a spus, în acest context, Eugen Tomac.

Președintele Partidului Mișcarea Populară a reclamat că între PSD și PNL „în continuare există o colaborare subterană extrem de strânsă”, dând ca exemple respingerea legii votului prin corespondență și a votului electronic, înțelegerea pentru mărirea salariilor președintelui și primului ministru sau finanțarea partidelor politice.

„Toate aceste realități ne fac să credem că USL trăiește și, din păcate, se încearcă, prin mecanismele pe care le-a creat actuala majoritate, împreună cu PNL-ul în Parlament, împărțirea țării în două între două partide mari”, a spus președintele PMP.

Filiala județeană Prahova a PMP a organizat, duminică, la Ploiești, conferința de alegeri în cadrul căreia Cătălina Bozianu, fost viceprimar al municipiului Ploiești, a fost aleasă președinte al PMP Prahova.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, a citit, miercuri, în plenul Parlamentului, textul moțiunii de cenzură a liberalilor, intitulată „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, semnată de 180 de parlamentari.

Moțiunea va fi dezbătută și votată marți.

Autor

Citește și