Toni GREBLĂ, în scandalul salariului său: Nu am de gând să DEMISIONEZ și nimeni nu mi-a cerut acest lucru / Explicațiile șefului AEP

Publicat: 28 08. 2024, 15:26
Actualizat: 28 08. 2024, 15:28
Toni Greblă, președintele AEP

„Nu, nu am de gând să demisionez și nimeni nu mi-a cerut acest lucru” răspunde Toni Greblă. Președintele AEP a fost întrebat dacă ia în calcul renunțarea la funcție după ce Snoop.ro a dezvăluit că și-a mărit singur salariul și diurnele.  

Greblă a explicat, după ședința de guvern de miercuri, că a semnat mai multe documente, inclusiv cele care vizau indemnizația șefului AEP, chiar în prima zi. Acestea erau semnate de cinci șefi de direcții.

În ziua în care am venit președinte la Autoritatea Electorală Permanentă am semnat niște ordine care sunt absolut normale pentru orice fel de activitate (…) Inclusiv stabilirea indemnizației președintelui Autorității Electorale Permanente mi-a fost adus cum mi-au fost aduse și celelalte ordine, având pe spate cinci semnături ale șefilor direcțiilor respective și ordinul contrasemnat de secretarul general al Autorității Electorale Permanente.

Greblă explică faptul că aceștia făcuseră o interpretare „în sensul în care indemnizațiile demnitarilor erau înghețate la nivelul anului 2019, iar textul prevedea o normă care zicea cu condiția să-și desfășoare același fel de activitate în aceleași condiții”.

Secretarul general și colegii mei au interpretat în sensul în care eu veneam din altă activitate și că acea prevedere nu mi s-ar aplica, motiv pentru care au stabilit nivelul salariului fără să țină cont de această înghețare a salariului minim la nivelul anului 2019.

Președintele AEP a menționat că a chemat Curtea de Conturi, care a fost de părere că „trebuie să se revină la nivelul de înghețare a indemnizației la nivelul anului 2019”.

Greblă a precizat că dă banii înapoi, eșalonat, până ajunge la zero.

În aceeași zi, am semnat un angajament de plată prin care în următoarele luni îmi mi-au fost reținute și îmi vor fi reținute diferențele de bani până ajungem la zero. Cu această situație, angajamentul de plată l-am luat acum patru sau cinci luni de zile, nu mai știu exact. În fiecare lună mi-au fost reținute sumele de bani.

CITEȘTE ȘI: