Prima pagină » Știri politice » Traian Băsescu, adevărul despre politicienii care s-au înscris în PRU

Traian Băsescu, adevărul despre politicienii care s-au înscris în PRU

Traian Băsescu, adevărul despre politicienii care s-au înscris în PRU
Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a declarat, joi, că parlamentarii care au intrat în PRU „vor da bir cu fugiții" când vor vedea unde au intrat și a adăugat că România nu are nevoie de partide extremiste. În ceea ce privește eventualitatea unei candidaturi la parlamentare, Băsescu a precizat că va intra în cursă „numai dacă va fi nevoie".

Traian Băsescu a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu deputații noului PMP, organizată la Camera Deputaților, că „România nu are nevoie de partide extremiste” și a amintit, în acest context, de gestul liderului PRU, petrecut pe scena Filamornicii din Ploiești, când a scos steagul UE și l-a înlocuit cu drapelul României.

„Nu aș vrea să credeți că este un atac la un partid valoros care se naște. România nu are nevoie de partide extremiste. Acest partid va fi urmărit toată viața lui dacă va avea viață, eu sper să nu aibă, de momentul în care președintele partidului arunca de pe scenă drapelul UE. De anti-europeni, de anti-atlantiști este plină Europa. România nu are nevoie de așa ceva”, a declarat președintele PMP, menționând că atunci când „se vor trezi” parlamentarii înscriși în PRU, „vor da bir cu fugiții”.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a susținut că PMP îndeplinește criteriile pentru a avea grup parlamentar la Camera Deputaților, afirmând că va candida la alegerile parlamentare numai dacă va fi nevoie.

„Deocamdată avem cinci senatori și 33 de deputați. Avem condiții să avem grup parlamentar la Camera Deputaților, ceea ce se și încearcă (…)”, a mai spus președintele PMP.

Traian Băsescu a afirmat că PMP a stabilit și prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară care a început- proiectul de lege privind primul loc de muncă, inițiativa fostului grup UNPR cu privire la construcția de creșe și grădinițe, precum și legea sănătății depusă la Parlament în 2015, „care a strârnit mânie în ianuarie 2012, iar acum se vede cât este de necesară”.

 

Citește și