Traian Băsescu laudă la Cluj „opera” Elenei Udrea. „PDL nu are un lider care să-l tracteze, are nevoie de o echipă”

Publicat: 14 02. 2013, 16:19
Actualizat: 20 03. 2015, 04:31

Prestația de ministru a Elenei Udrea a primit din nou aprecierea președintelui Traian Băsescu, de data aceasta în contextul anunțului său recent privind candidatura pentru șefia PDL. „FOTE care începe duminică a fost finanțat de premierul Emil Boc și a fost pus în operă de Elena Udrea. Nu am niciun motiv să nu o pomenesc, a fost un ministru bun”, i-a lăudat șeful statului „opera” fostului ministru al Dezvoltării și Turismului, după o discuție pe care a avut-o cu Emil Boc, la Primăria Cluj-Napoca.

Traian Băsescu s-a declarat deschis și față de invitația lansată public de Elena Udrea pentru Convenția PDL. „De regulă, m-am dus întotdeauna când am fost invitat. Om trăi și om vedea dacă mă mai invită”, a spus Băsescu.

Cât despre viitorul PDL, președintele a arătat că își dorește să redevină „o alternativă”, „un PDL revitalizat ca pe vremea când se bătea cu PSD în parte și cu PNL dacă era nevoie”, chiar dacă a admis că în acest moment „elita PDL nu depășește mediocritatea”, cât să dea deja un prezidențiabil poentru 2014.

 Așa cum merge acum, mă tem că se îndreaptă spre zona marginală a politicii. Nu au un lider care să îi tracteze, numai o echipă poate. În momentul de față, PDL nu are un candidat pentru prezidențiale. Elita PDL nu depășește mediocritatea politicului”, a comentat președintele. Întrebat și cui ar da un vot, între Elena Udrea și Vasile Blaga, Traian Băsescu a evitat rânzând să tranșeze public această dispută: „Lui Emil Boc”, a ales Băsescu în glumă.