Prima pagină » Știri politice » Traian Băsescu le amintește voalat lui Ioan Rus și „chestorului de la Evidența Populației” pedepsele din cazul Adrian Năstase

Traian Băsescu le amintește voalat lui Ioan Rus și „chestorului de la Evidența Populației” pedepsele din cazul Adrian Năstase

Traian Băsescu i-a atacat extrem de dur pe ministrul de Interne, Ioan Rus, și pe șeful de la Evidența Populației, Constantin Manoloiu, amintindu-le de pedepsele din dosarul lui Adrian Năstase.

Traian Băsescu i-a atacat extrem de dur pe ministrul de Interne, Ioan Rus, și pe șeful de la Evidența Populației, Constantin Manoloiu, amintindu-le de pedepsele din dosarul lui Adrian Năstase. Băsescu l-a acuzat pe Manoloiu că a mințit fie înainte de organizarea referendumului, fie după, în legătură cu persoanele înscrise pe listele electorale.

„Decizia de ieri a CCR a fost generată de un chestor, care i-a scris ministrului de Interne, șef cu evidența populației, după ce tot el dăduse aceleași cifre pe care el și le-a asumat, iar acum că nu sunt bune. Nu știu dacă e bine, domnule chestor. Ați mințit la organizarea referendumului, ori acum. Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu e bine, domnule chestor”.

Câteva minute mai târziu, președintele suspendat a făcut din nou referire la chestor, spunând că acesta „nu a învățat nimic din dosarul Năstase”. „Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziția să blocheze decizia CC. Chestorul nu a făcut decât să se execute. Dar ei trebuiau să știe următorul lucru: cazul Năstase. (…) Cred că domnul chestor nu a învățat nimic din cazul Năstase”, a mai spus Băsescu.

Totodată, președintele suspendat a făcut referire și la scuza premierului și a ministrului de Interne că erau plecați la mare. „Nu poate să-mi spună mie cineva că Ponta și Rus erau pe plajă la Neptun, iar chestorul trimitea acte de capul lui”, a completat Băsescu.

Pe 1 august, MInisterul de Interne a trimis Curții Constituționale, la cerere, documentul prin care specifica numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși pe listele electorale, și anume 18.292.514 de persoane, semnat de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date. În ziua următoare, aceeași instituție aflată în subordinea MAI, a trimis un nou comunicat în care se specifica posibilitatea ca listele electorale să fie greșite.

„Ministerul Administrației și Internelor nu își poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, neavând instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autoritățile publice locale. Astfel datele de mai sus pot fi de natură să afecteze numărul total al cetățenilor cu drept de vot înscriși în listele electorale permanente”, se arată în documentul trimis către CCR.

CITEȘTE AICI PRIMA ADRESĂ TRIMISĂ DE MINISTERUL DE INTERNE LA CCR

CITEȘTE AICI A DOUA ADRESĂ TRIMISĂ DE MINISTERUL DE INTERNE LA CCR, SEMNATĂ DE CHESTORUL CONSTANTIN MANOLOIU

Citește și