Traian Băsescu, REPLICĂ tăioasă pentru Mircea Geoană: „Îl bat pentru a treia oară, de data asta fără să candidez”

Publicat: 13 09. 2024, 09:01
Actualizat: 13 09. 2024, 09:17

Traian Băsescu a reacționat la afirmațiile lui Mircea Geoană, după ce acesta a precizat că fostul președinte al României „este într-o zonă de degradare biologică importantă”. Băsescu i-a transmis un mesaj lui Geoană, în care a menționat ironic, că nu dă înapoi de la o nouă „luptă” cu actualul candidat la președinție.

Traian Băsescu a răspuns remarcilor lui Mircea Geoană, cu privire la starea și abilitățile acestuia. Actualul candidat independent la președinție a declarat, în cadrul unui interviu, că fostul șef de stat este „într-o zonă de degradare biologică importantă”, și că nu i-ar cere sfaturi despre cum să conducă țara.

Traian Băsescu a precizat că, în ciuda problemelor de sănătate pe care le-a avut de-a lungul timpului, se simte bine, având în vedere vârsta sa, de 72 de ani. Fostul președinte nu a ezitat nici să-l ironizeze pe Geoană pentru gafa în care i-a urat „Sănătate!” Regelui Mihai.

„Afirmațiile pe care le face, în care se vede ca și cum distribuie deja misiuni unor foști demnitari mi se pare că-l pun în poziția de a se pregăti pentru a doua ‘Mihaela, dragostea mea!’. El se vede Președinte și cred că nu-i cazul. În ceea ce privește degradarea, sunt un om de 72 de ani, în mod categoric nu mai am sănătatea unuia de 30 de ani. Am o operație pe coloană, operație de tiroidă, operație pe aortă, câteva internări pentru infecții la plămâni. Dar acest lucru nu mă face să fiu la nivelul de degradare la care să doresc sănătate Regelui Mihai I. Probabil a ajuns acasă și doamna Mihaela i-a dat una peste ceafă și i-a spus ‘Mă, nătărăule, vezi că a murit”, a spus Băsescu.

Fostul lider a făcut, apoi, referire la momentul când l-a învins pe Geoană, în cursa pentru președinție, în 2009, și a adăugat că nu îi este teamă de o a treia confruntare.

„Dacă discutăm de deprecieri la oameni politici, trebuie să vă spun că nu eu am apărut în filmulețe în care cer primesc bani pentru un loc eligibil pe liste, nu eu am promis funcții de miniștri și am cerut 200.000 de euro așa cum apare în imagini la diverse televiziuni. Aș vrea să-i spun un lucru foarte direct, prin dumneavostră. Nu mi-am propus să fiu parte a acestei campanii, dar nici nu vreau să mă pună în situația să-l bat pentru a treia oară, de data asta fără să candidez”, a declarat fostul Președinte.
Mircea Geoană a declarat, într-un interviu televizat, că nu ar ezita să ceară sfaturile altor foști șefi de stat, dacă el însuși ar fi ales președinte. Singurul lider de a cărui opinie nu este interesat e Traian Băsescu despre care spune că este „într-o zonă de degradare biologică destul de importantă”.

Dacă va fi vreodată o șansă să-i folosim în plan internațional, nu am să ezit să o fac. Nu neapărat în politică. Dacă este o anumită expertiză pe care o poți folosi, eu nu mai am patimă politică pe acest lucru. Mai puțin pe Traian Băsescu, pentru că este într-o zonă de degradare biologică destul de importantă, în sensul în care nu cred că-și mai dorește viață publică, a a spus că nu mai dorește. Biologic în sensul că e într-o perioadă a vieții în care vrea să facă altceva și e bine să facă altceva pentru că nu cred că a lăsat cea mai bună amintire”, a declarat Geoană.

Citește și:

George Simion: “Traian Băsescu putea SCHIMBA România, dar a fost un președinte prost“