Traian Băsescu vrea să fie chemat la Parchet. Care este motivul

Publicat: 20 07. 2012, 21:06
Actualizat: 31 07. 2014, 15:19

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că își dorește să fie chemat la parchet, urmare a plângerii USL, pentru a explica de ce consideră că este o lovitură de stat în România.

Traian Băsescu a menționat că, până la momentul depunerii plângerii penale de către USL împotriva sa și altor persoane, el nu a folosit sintagma „lovitură de stat”.

Președintele suspendat a dezvăluit că, atunci când a fost la Curtea Constituțională pentru sesizarea sa după suspendarea din funcție, a vorbit în fața membrilor CC despre faptul că în România are loc o lovitură de stat.

„Îmi doresc să fiu chemat la Parchetul General să explic de ce consider că este o lovitură de stat”, a mai declarat Traian Băsescu.

USL a depus, joi, la Parchetul ICCJ, plângere penală împotriva președintelui suspendat Traian Băsescu și a altor 14 persoane, pentru „răspândire de informații false”, pentru „defăimarea” țării și a națiunii și pentru „periclitarea siguranței economiei naționale și a stabilității monedei”.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi seară, că în prezent „suntem în fața unei lovituri de stat în desfășurare”.