Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL pe baza căruia a fost aleasă noua conducere. Alina Gorghiu: soluția instanței „nu vorbește deloc” despre probleme legate de șefia PNL

Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL pe baza căruia a fost aleasă noua conducere. Alina Gorghiu: soluția instanței „nu vorbește deloc despre probleme legate de șefia PNL
Publicat: 09/09/2014, 11:33

Tribunalul București a respins modificările aduse Statutului PNL la Congresul partidului de la sfârșitul lunii iunie, în care Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL. Modificările aduse Statutului PNL au fost contestate de primarul din Pucioasa Dănuț Bădău pe 8 iulie. Acesta a cerut anularea Congresului ordinar al PNL din 28 iunie și a tuturor actelor emise în legătură cu acesta.

În cadrul Congresului, a fost aleasă noua conducere a PNL, în frunte cu Klaus Iohannis. Pentru a putea candida la funcția de președinte al PNL, Iohannis a primit derogare de vechime, el fiind membru al partidului din februarie 2013.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă. În 5 septembrie, instanța a dispus disjungerea cererii de intervenție formulată de Bădău în contradictoriu cu Partidul Național Liberal și a dispus formarea unui nou dosar și înaintarea către Tribunalul București – Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, pentru a fi discutată solicitarea de anulare a deciziilor de la Congresul PNL din 28 iunie.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a precizat, într-o intervenție televizată, că va fi atacată decizia și a explicat că, dacă, „prin absurd” se va menține decizia de azi în apel, „nu va exista niciun fel de problemă. Partidul funcționează pe vechiul statut. Dacă se menține soluția în apel, acele articole care au fost modificate nu vor fi luate în considerare. Practic, vom funcționa după un statut care nu va ține cont de modificările de la Congres”. Gorghiu a subliniat că soluția instanței „nu vorbește deloc” despre probleme legate de conducerea PNL.

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că decizia instanței nu afectează calitatea de prezidențiabil a lui Klaus Iohannis. De asemenea, liberalul a precizat că el și-a dat demisia din fruntea PNL, iar decizia este definitivă. „Este o realitate necontestabilă că Iohannis este președinte al partidului”, a subliniat Crin Antonescu.

La rândul lui, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat pentru MEDIAFAX: „Instanța a luat act de alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al PNL, precum și a conducerii partidului, acesta fiind capătul de cerere admis de instanță. Celălalt capăt de cerere privind statutul a avut anumite probleme în ceea ce privește unele prevederi modificate la Congresul PNL”, a declarat Petrache.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...