Turcan: Probabil ne vom asuma răspunderea pe SIIJ și a pensiilor speciale ale parlamentarilor
„În momentul în care am declanșat calendarul alegerilor anticipate, am ales câteva teme, care pe de o parte rezolvă o mare parte din programul de guvernare pe care noi îl avem și care este blocat în Parlament de către actuala guvernare. Vă dau exemplul desființării Secției de investigare a magistraților. E un proiect pe care îl avem în Parlament, cel mai probabil va fi în continuare pitit acolo, protejat de către cei care au încercat să slăbească justiția până acum și pe care intenționăm să ne angajăm răspunderea. Vom vedea dacă depun moțiune de cenzură”, a declarat la RFI Raluca Turcan.
Vicepremierul precizează că Executivul și-ar putea asuma răspunderea și pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
„Mai există subiectul pensiilor speciale. Varianta care iese din Parlament nu este o variantă satisfăcătoare pentru românii care vor echitate maximă în sistemul de pensii și pensii calculate pe bază de contributivitate. De aceea, o altă angajare de răspundere va fi aceea, cel mai probabil, pe desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un subiect care atinge foarte mult un număr mare de parlamentari și care este posibil să conducă la o moțiune de cenzură”, a adăugat vicepremierul.
Raluca Turcan declară că există un calendar „bine gândit” pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.
„Avem un calendar foarte bine gândit, care ne va duce în situația fie de a avea alegeri anticipate, fie dacă prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, ceea ce eu nu cred, pentru că am calculat foarte bine toți pașii, vom avea un program de guvernare obținut prin angajarea răspunderii Guvernului, adică printr-un demers extrem de curajos și pe care nu l-am putea obține cu acest Parlament ostil”, a conchis Turcan.