Prima pagină » Știri politice » Turcan: Sunt mulți doritori, însă candidatul la Președinție își câștigă desemnarea, nu o primește

Turcan: Sunt mulți doritori, însă candidatul la Președinție își câștigă desemnarea, nu o primește

Turcan: Sunt mulți doritori, însă candidatul la Președinție își câștigă desemnarea, nu o primește
Vicepreședintele PDL Raluca Turcan a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că "sunt mulți doritori" pentru a reprezenta PDL la alegerile prezidențiale, însă candidatul la Președinție "își câștigă desemnarea de la partid și electorat, nu o primește sau este numit de cineva".

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că „sunt mulți doritori” pentru a reprezenta PDL la alegerile prezidențiale, însă candidatul la Președinție „își câștigă desemnarea de la partid și electorat, nu o primește sau este numit de cineva”.

„Candidatul la Președinție al PDL trebuie să genereze emoție și entuziasm atât la nivelul celor care îl votează, cât și la nivelul celor care aleargă după voturi. În opinia mea, preocuparea trebuie să fie nu despre ce trebuie făcut, ci despre cum trebuie făcut pentru a avea cel puțin un candidat care să joace finala prezidențială, dacă nu chiar să o câștige. Știu că sunt foarte mulți doritori, însă candidatul la Președinție își câștigă desemnarea de la partid și electorat, nu o primește sau este numit de cineva”, a precizat Turcan.

În opinia sa, „a avea un candidat la Președinție cunoscut din timp este dezideratul oricărui om politic responsabil”.

„Problema PDL și a altor oameni de dreapta este să găsească acel candidat la Președinție care să mobilizeze energiile electoratului de dreapta în special, să aibă o credibilitate crescută în rândul întregului electorat, precum și potențial de creștere la nivelul acestuia. Un alt aspect, care nu este deloc de neglijat, este cel legat de capacitatea acestui candidat de punere în mișcare a motoarelor de partid locale”, a mai spus Raluca Turcan.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că PDL are evident responsabilitatea pentru ca în perioada următoare să-și desemneze un candidat la Președinție, dar trebuie stabilite mai întâi criteriile pentru cel mai bun candidat și acesta trebuie să fie din partea dreptei.

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că este necesară desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la Președinție din partea dreptei, dar a evitat să precizeze dacă el ar fi dispus să fie acest candidat.

Întrebat cum comentează afirmația democrat-liberalului Cristian Preda potrivit căruia PDL ar trebui să găsească de urgență un prezidențiabil, Ungureanu a spus: „Există discuții pe care le avem. Forța Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forțe specifice parlamentare și neparlamentare. Susțin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, și citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcția prezidențială din partea dreptei. Susțin această afirmație a domnului Preda”.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat joi, la RFI, că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-și consolideze poziția și să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin „acord tacit”, el apreciind că urgența pentru PDL o reprezintă candidatul la prezidențiale.

Cristian Preda nu e convins că va avea loc un congres al PDL în primăvară și le recomandă colegilor săi să găsească urgent un candidat pentru alegerile prezidențiale: „Nu știu dacă va exista cu adevărat o Convenție. Cred că există niște urgențe în momentul ăsta pentru Partidul Democrat Liberal și urgența cea mai clară este cea legată de un candidat la prezidențiale. Noi tot spunem că Antonescu nu-i bun, dar lumea așteaptă să spunem și pe cine îi vom opune lui Antonescu! Mai există, ca urgență secundă, dacă vreți, pregătirea pentru viitorul test electoral, care e testul alegerilor europene de la anul. Plus, legat de asta, pentru că premierul a sugerat acest lucru, e posibil ca împreună cu alegerile europene să se facă, dacă se ajunge la restructurarea pe regiuni a teritoriului administrativ, alegerile regionale”.

Autor

Citește și