UDMR cere Guvernului să nu accepte nicio scădere a finanțărilor pentru Politica Agricolă Comună și pentru Politica de Coeziune

UDMR cere Guvernului să nu accepte nicio scădere a finanțărilor pentru Politica Agricolă Comună și pentru Politica de Coeziune
Publicat: 30/07/2019, 14:39

„Parlamentarul european a declarat că finanțarea acestor două politici majore ale UE este periclitată din cauza incertitudinilor legate de Brexit, a faptului că ieșirea Marii Britanii din Uniune va crea o presiune semnificativă asupra CFM 2021-2027, dar și pentru că, deja unele state membre din vestul UE și-au manifestat preferința pentru majorarea alocărilor bugetare pentru alte capitole în detrimentul Politicii Agricole Comune și a celei de Coeziune”, potrivit unui comunicat de presă al UDMR remis, marți, MEDIAFAX.

Iuliu Winkler a arătat că UDMR susține faptul că prioritatea numărul unu pentru România trebuie să fie păstrarea actualelor alocări financiare în cadrul celor două politici.

„Finlanda, care deține președinția rotativă a UE, vrea realizarea bugetului multianual până în luna decembrie. În condițiile în care Brexit-ul creează situații imprevizibile, nu cred că statele membre vor reuși să obțină un acord până la sfârșitul anului. Întârzierea adoptării CFM 2021-2027 va crea probleme în toate statele membre. (…) Deocamdată, nu ne putem hazarda să vorbim de cifre exacte în noul buget multianual al UE, dar, de exemplu, se vehiculează reducerea cu 5 procente a subvențiilor directe și cu 15 procente a finanțărilor pentru proiectele de dezvoltare rurală. România nu are voie să accepte niciun compromis și nicio reducere a acestor finanțări”, a subliniat europarlamentarul UDMR.

Potrivit lui Winkler, în Parlamentul European (PE), reprezentanții țării noastre se vor strădui să realizeze coalițiile necesare și naturale, în special cu deputații din statele membre din Europa Centrală și de Est, în vederea conservării finanțărilor din Politica Agricolă Comună și din cea de Coeziune.

Vorbind despre faptul că se prefigurează negocieri dificile pe marginea CFM 2021-2027 inclusiv în Parlamentul European, care, după alegerile din luna mai, prezintă un tablou extrem de fragmentat al intereselor politice, Iuliu Winkler a precizat că este de preferat întârzierea adoptării bugetului multianual, decât votarea unui buget care să nu satisfacă nevoile de dezvoltare a statelor membre din Europa Centrală și de Est.

În același context, eurodeputatul a mai spus că Parlamentul European dorește triplarea bugetului pentru Erasmus+, precum și dublarea bugetului pentru programul „Europa creativă”.

„În acest nou mandat, am ales să activez ca membru supleant în Comisia de Cultură, Educație și Sport (CULT). Am luat această decizie pentru că una dintre prioritățile mele în următorii cinci ani va fi legată de politicile de tineret. Eu cred că dacă este să avem o viziune, să construim un viitor în această țară, atunci avem obligația să ne ocupăm de tineri, să-i ascultăm pe tineri, să finanțăm programe care le sunt dedicate. (…) În Comisia pentru Cultură și Educație, prima dezbatere pe care am avut-o a fost legată de bugetul de după 2021. Dorim să triplăm finanțarea programului Erasmus+, iar acest lucru este foarte important, pentru că înseamnă mai multe burse pentru studenți, pentru cercetători, înseamnă bani suplimentari pentru proiecte”, a a conchis Winkler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Reacţia unui băimărean când a văzut cam cât ar trebui să cheltuiască pe zi la...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
TESTARE pentru șoferii din România. NOILE REGULI se vor aplica în toată țara
Care sunt cele mai de succes melodii ale lui Celine Dion. ”My heart will go...
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Avioanele hipersonice ar putea fi folosite pentru călătorii spațiale
×