„Aceasta e justiția pe care vor unii să o recunosc????? Acești nemernici, care prin abuzuri uriașe au transformat justiția în arma lor personală cu care își elimină adversarii, trebuie să îmi hotărască mie viața???
Cazul Pescariu:A fost acuzat târziu de tot, dar totuși la presiunea media s-a întâmplat, în două dosare. În Microsoft, unde el a fost cheia, pionul principal, cel care a făcut legătura între firma Microsoft și reprezentanții diferitelor guverne, prin diverși oameni de afaceri conectați la politic. Și în dosarul Cutezătorii, care privea modul în care a fost preluată de la stat de către Pescariu baza sportivă cu același nume. Văzându-se în pericol, în octombrie trecut a ieșit public și a început să spună cum s-a înțeles el cu Coldea și Kovesi în vara lui 2014, să meargă să îl denunțe pe Cocoș, cum a fost să organizeze denunțurile chiar la Kovesi în birou, cum Coldea i l-a recomandat ca avocat pe omul lui, Rareș Dan, demascând astfel toată mascaradă Microsoft. Lucruri pe care eu le știam, le-am spus, le-am descris în Jurnalul meu și în Denunțurile împotrivă lui Coldea și Kovesi pe care le-am făcut în ianuarie 2015″, a afirmat Udrea, într-o postare pe Facebook.
Ea a adăugat că în urma unor denunțuri pe care le-a făcut împotriva lui Coldea și Kovesi, „dosarele lui Pescariu au dispărut în mod miraculos”.
„Supărat la culme că cei doi nu își țin promisiunea de a-l lasă fără nicio acuzație și cu banii din Microsoft în contul din Elveția, Pescariu le-a arătat pisica zicând explicit că are multe altele de spus. Dezvăluirile lui coroborate cu cele ale Mihaelei Moraru, procuroarea din Microsoft despre intervențiile lui Kovesi în dosar și despre cum această i l-a trimis pe Pescariu să „colaboreze” la caz și la arestarea lui Cocoș fix în săptămâna alegerilor prezidențiale din 2014 când eu trebuia să fiu făcută praf, că să nu ies nici pe locul trei, (așa cum ne povestea zilele trecute Sebi Ghiță, fostul apropiat al lui Coldea), erau o bombă greu de controlat pentru capii abuzurilor și ilegalităților din România, Coldea și Kovesi. Mai ales în contextul în care am văzut cu toții cum se fabrică dosarele,(cazul filmărilor de la Ploiești) și am aflat din Protocoalele semnate, cum SRI controlează orice dosar nu doar în mâna procurorilor ci și în mâna judecătorilor, până la condamnarea finală. Ca urmare, cu o rapiditate egalată doar de închiderea într-o singură zi a Denunțurilor pe care eu le-am făcut celor doi, dosarele lui Pescariu dispar miraculos. După ce în octombrie era acuzat în Cutezătorii, zilele trecute am aflat că DNA consideră că „nu sunt probe dincolo de o îndoială rezonabila” la adresa lui și clasează acuzațiile!!!!!!! Unde ați mai auzit așa ceva la DNA???
Iar azi, ce să vedeți, și în Microsoft instanța constată că dosarul făcut de procurorii lui Kovesi are vicii, că urmare îl trimite înapoi la DNA.
Puneți pariu că nu mai pleacă niciodată de acolo?”, a afirmat fostul ministru al Turismului, într-o postare pe Facebook.
Magistrații Tribunalului București au dispus, joi, anularea ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale dispuse de către procurori față de Dinu Pescariu și Claudiu Florică în dosarul Microsoft. Decizia nu este definitivă.
Dinu Pescariu s-a prezentat, în 19 ianuarie 2018, la DNA, pentru a fi informat de către procurori că are calitatea de inculpat în dosarul disjuns din cauza Microsoft. Acuzațiile din acestă cauză vizează spălarea de bani.
La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, fostul tenisman a fost chemat de către procurorii anticorupție pentru a fi informat că are calitatea de suspect în cadrul acestui dosar.
Fostul ministru Gabriel Sandu, fostul șef al Microsoft România Călin Tatomir și oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu au fost trimiși în judecată, în septembrie, într-un alt dosar Microsoft, fiind acuzați că au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro, potrivit DNA.