Prima pagină » Știri politice » Udrea, pe blog: Cabinetul Ponta, cel mai mare din istoria post-decembristă. Se vede treaba că, odată cu venirea USL la putere, România a ieșit din criza economică

Udrea, pe blog: Cabinetul Ponta, cel mai mare din istoria post-decembristă. Se vede treaba că, odată cu venirea USL la putere, România a ieșit din criza economică

Udrea, pe blog: Cabinetul Ponta, cel mai mare din istoria post-decembristă. Se vede treaba că, odată cu venirea USL la putere, România a ieșit din criza economică
Liderul PDL București Elena Udrea afirmă, pe blog, că discursul lui Victor Ponta de la anunțarea listeri miniștrilor propuși este dezamăgitor, că USL dovedește lipsa de grijă pentru gestionarea resurselor administrației centrale, Cabinetul propus fiind cel mai mare din istoria post-decembristă.

Liderul PDL București Elena Udrea afirmă, pe blog, că discursul lui Victor Ponta de la anunțarea listeri miniștrilor propuși este dezamăgitor, că USL dovedește lipsa de grijă pentru gestionarea resurselor administrației centrale, Cabinetul propus fiind cel mai mare din istoria post-decembristă.

„Am urmărit și eu cu mare interes discursul Premierului desemnat Victor Ponta. Dezamăgitor – exact așa cum mă așteptam. Încă de la început, USL dovedește lipsa de grijă pentru gestionarea resurselor administrației centrale: de unde până acum erau 16 miniștri, Victor Ponta a reușit să propună o listă de „doar” 21 de miniștri. Practic, este cel mai mare cabinet din istoria post-decembristă a României. Se vede treaba că, odată cu venirea USL la putere, România a ieșit din criza economică și nu trebuie să se mai gândească la cât de mulți miniștri trebuie să aibă”, scrie Udrea, într-o postare intitulată „Guvernul Ponta – nimic despre salarii, pensii și CAS. Grija față de cetățeni s-a evaporat”.

Ea menționează că „PNL are de două ori mai mulți miniștri asumați decât PSD”.

„Ceea ce indică negocieri la sânge între Crin Antonescu și Victor Ponta pentru susținerea în Parlament al acestui nou Executiv. Practic, președintele PNL și-a impus punctul de vedere, iar acest lucru se vede de la mare distanță. Lucrurile nu sunt deloc roz în USL și cred că acest Guvern va fi elementul care va decide ruptura unei alianțe bazate doar pe interese politice, așa cum este Uniunea Socialistă”, scrie Udrea.

Ea remarcă și nominalizarea lui Daniel Constantin în funcția de ministru al Agriculturii.

„Chiar dacă se știa de vreo câteva zile despre această intenție a lui Victor Ponta, eu am crezut că acesta va da dovadă de suficient curaj. Din păcate însă, premierul trebuie să-și plătească datoriile față de Dan Voiculescu. Și ce poate fi mai bun decât nominalizarea la Agricultură a pupilului varanului Felix? Pentru cine nu știe, Dan Voiculescu se numără printre cei mai activi oameni în zona agricolă, având mai multe firme în domeniu. Tot el este cel care a privatizat cu cântec Institutul de Cercetări Agricole la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real, paguba ridicându-se la aproape 60 de milioane de euro. Nici nu vreau să mă gândesc cum toate terenurile agricole ale țării vor ajunge să fie concesionate pe doi lei afaceristului Felix și cum acesta va continua să primească în continuare energie ieftină, poate chiar gratis de la stat”, scrie Udrea.

Ea afirmă că cel mai tare îl surprinde însă numele noului ministru al Muncii și Protecției Sociale. „Practic, după tot discursul său foarte populist, m-aș fi așteptat ca Victor Ponta, în calitatea sa de președinte al PSD, să fi impus, așa cum ar fi fost firesc, un membru al partidului propriu pentru respectivul portofoliu. Surprize, surprize însă, ministrul Muncii aparține liberalilor. Pun această ultimă decizie pe baza marelui minus din discursul Premierului desemnat. Acesta nu ne-a spus nimic nici de salarii și nici de pensii. A vorbit despre niște principii care sună bine pe hârtie, dar nu au nimic concret. Cred că Victor Ponta a început deja să se lovească de realitate economică destul de crudă – sunt lucruri care nu se pot face spectaculos peste noapte. De unde până ieri vorbea într-una despre creșteri de pensii și salarii, acum a devenit foarte reținut. Iar eu cred că mass media ar trebui să-l întrebe mai mult ce s-a întâmplat cu promisiunile mincinoase pe care le-a făcut prin care i-a indus pe români în eroare”, afirmă Udrea.

Potrivit acesteia, nu există soluții salvatoare, ci doar nevoia de foarte multă muncă.

„Pe care însă USL nu pare a fi dispus să o facă. Guvernul prezentat de Victor Ponta în această seară este departe de a fi salvarea pe care o așteptau mulți. Cred că USL și-a dat măsura competenței administrative, demonstrând o lipsă gravă de cadre. Repet ceea ce spuneam imediat după căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu: peste 7 luni, românii vor realiza că singurii capabili să gestioneze coerent și eficient treburile României au fost cei din guvernele PDL. Această struțo-cămilă nefericită numită Guvernul Victor Ponta va avea viață scurtă și va fi dovada cea mai clară că populismul păgubos pe care l-au promovat în opoziție cei din USL se va întoarce împotriva lor.N.B. Remarc și faptul că s-a inventat un post de ministru pentru Victor Alistar. Că tot vorbea Victor Ponta de integritate, sunt curioasă dacă domnul Alistar și-a rezolvat problemele cu Justiția după sesizările făcute de Agenția Națională de Integritate”, scrie Udrea.

Victor Ponta, premierul desemnat, a anunțat, marți seară, componența Cabinetului cu care se va prezenta în fața Parlamentului. Cabinetul propus de Ponta îi are în componență pe Florin Georgescu – vicepremier și ministru al Finanțelor, Chițoiu – ministrul Economiei, Daniel Constantin – ministrul Agriculturii, Ovidiu Silaghi – ministrul Transporturilor, Eduard Hellvig – ministrul Dezvoltării Regionale, Dan Nica – ministrul Comunicațiilor, Ioan Rus – ministrul Internelor, Victor Paul Dobre – ministrul Administrației, Andrei Marga – ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean – ministrul Justiției, Corneliu Dobrițoiu – ministrul Apărării Naționale, Leonard Orban – ministrul Afacerilor Europene, Mircea Diaconu – ministrul Culturii, Vasile Cepoi – ministrul Sănătății, Corina Dumitrescu – ministrul Educației, Rovana Plumb – ministrul Mediului, Mariana Câmpeanu – ministrul Muncii, Lucian Isar – ministru delegat pentru mediul de afaceri, Mircea Dușa – ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, Victor Alistar – ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparență decizională și relația cu societatea civilă, Liviu Pop – ministru delegat pentru dialog social.

Citește și