Ultima întâlnire Kelemen Hunor – Victor Ponta înainte ca UDMR să iasă de la guvernare. „Am auzit că cei de la PNL nu vor să guverneze până în 2016″

Publicat: 09 12. 2014, 08:25
Președintele Klaus Iohannis a discutat cu Kelemen Hunor cu privire la noua coaliție de guvernare

Liderul UDMR i-a promis premierul Victor Ponta într-o întâlnire privată avută cu acesta în biroul premierului din Parlament că parlamentarii Uniunii vor vota noul Guvern. Mai mult, Kelemen Hunor a aruncat săgeți spre cei de la PNL, afirmând că nu a avut nicio discuție oficială cu aceștia și a remarcat că liberalii nu își doresc să intre la guvernare până în 2016. 

„Am discutat cu premierul că sâmbătă vom oficializa ceea ce am anunțat – retragerea noastră de la Guvern. Am discutat tehnic cum să procedăm fiindcă nu am fost dați afară, nu există alte motive decât analiza noatră internă . Deci săptămâna viitoare, când miniștrii vor fi instalați în funcție, atunci miniștrii de la UDMR vor pleca. Vor aștepta în ministere să predea ministerele”, a precizat Kelemen.

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat, anterior întâlnirii cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, că votul pentru viitorul Cabinet restructurat trebuie dat și ca urmare a ieșirii Uniunii de la guvernare.

„Oricum, votul pentru restructurarea Guvernului trebuie dat în urma deciziei pe care probabil UDMR o va lua sâmbătă, de retragere de la guvernare”, a spus Ponta.

Kelemen Hunor a criticat voalat PNL pentru lipsa de acțiune politică din această perioadă.

„Am auzit că ei nu vor să guverneze (n.r. – PNL) până în 2016. Totuși până în 2016 și fără noi și PNL țara trebuie guvernată”, a fost poziția exprimată de liderul UDMR. 

El a subliniat că nu a fost contactat de nimeni de la PNL pentru a susține un demers privind dărâmarea Guvernului Ponta.