Un candidat la funcția de primar din Dâmbovița, implicat într-un SCANDAL monstru. Polițiștii au făcut uz de spray-ul lacrimogen

Publicat: 09 06. 2024, 16:52
Actualizat: 09 06. 2024, 16:55

Scandal într-o comună din Dâmbovița, chiar în ziua alegerilor locale și europarlamentare. Un candidat la funcția de primar a fost implicat într-o altercație, fiind amenințat. Doi bărbați au ajuns la spital. Polițiștii au făcut uz de spray-ul iritant lacrimogen pentru a potoli spiritele. Scenele violente s-au petrecut în  comuna Mănești, din județul Dâmbovița. Un schimb de replici a degenerat într-un conflict spontan și a fost nevoie de intervenția poliției. Printre cei implicați se numără și un candidat la funcția de primar în localitate.

La nivelul județului Dâmbovița, până la ora 14:00, au fost semnalate 45 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 24 au fost soluționate, iar 8 nu se confirmă, anunță Poliția.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mănești au fost sesizați cu privire la faptul că membri unei familii au tras de o persoană să o bage într-un autoturism.  În urma deplasării la fața locului și din verificările preliminare, s-a stabilit că trei persoane care s-ar fi deplasat cu un autoturism, ar fi vrut să îl parcheze și i-ar fi solicitat unei alte persoane să se deplaseze din zona respectivă, fără a fi manifestate acte de violențe, se specifică în comunicat.

Ulterior, în zonă, a venit un candidat la funcția de primar și un candidat la funcția de consilier local, însoțiți de o altă persoană.  La un moment dat, în urma unui conflict spontan, cei doi bărbați de 30 și 56 de ani, ar fi fost agresați fizic de cele trei persoane reclamate. De asemenea, un alt bărbat, de 53 de ani, candidat la funcția de primar din comună, ar fi fost amenințat cu acte de violență de aceleași persoane, a transmis IPJ Dâmbovița.

Polițiștii au intervenit pentru aplanarea conflictului, fiind utilizat spray-ul iritant lacrimogen.  Persoanele implicate în conflict au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. Totodată, cele două persoane agresate fizic au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În prezent, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Val de incidente electorale

La nivelul județului Dâmbovița, până la ora 14:00, au fost semnalate 45 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 24 au fost soluționate, iar 8 nu se confirmă.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale și s-au întocmit 3 dosare penale pentru posibile infracțiuni de coruperea alegătorilor, 2 pentru violarea confidențialității votului și unul pentru fals în înscrisuri. O femeie de 43 de ani, din comuna Ocnița, în timpul exercitării dreptului la vot, și-ar fi fotografiat buletinul de vot.Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei.

Tot pe parcursul acestei zile, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au fost sesizați cu privire la faptul că se continuă campania electorală.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că un bărbat de 45 de ani, din Glod, ar fi condus un autoturism cu viteză redusă, pe raza localității, având lipite afișe cu sigla unui partid politic.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.400 de lei.