„Cei care sunt condamnați cu suspendare nu beneficiază de grațiere. Adică hai să înțelegem termenii pentru că dacă vorbim așa ca să ne aflăm în treabă sigur că n-o să ne înțelegem niciodată. Deci faptul că ies niște tineri în stradă, ar trebui să li se explice că n-au de ce să iasă pentru că prin această grațiere cel puțin o să iasă probabil hoți sau, eu știu, oameni care au făcut chestiuni minore”, a spus Rădulescu.
El a susținut că nu știa despre OUG privind grațierea și că a aflat de existența acesteia în cursul zilei de miercuri, de la televizor.
„Nicio faptă de corupție nu este grațiată prin această ordonanță, citiți-o, și noi am citit-o foarte bine, și noi am aflat de ea ieri, deci nu știam de ea. Așa. Niciun fel de condamnare, că este cu suspendare, nu beneficiază de grațiere și atuncea nu este făcută pentru politicieni. Și cu asta am terminat subiectul”, a subliniat Rădulescu.
În condițiile în care mai mulți jurnaliști i-au citat din OUG, arătând că aceasta conține o prevedere prin care se grațiază pedepsele „indiferent de modalitatea de executare”, Rădulescu a spus că el nu știe ce scrie în OUG, negându-și astfel propriile afirmații făcute anterior.
„Nu știu ce scrie în ordonanță. Ce scrie în ordonanță – habar n-am. Voi știți mai bine decât noi, noi nu am văzut această ordonanță. Am primit-o ieri, dar nu am citit-o. Nici nu vreau să o citesc, că nu mă interesează”, a replicat Rădulescu.
El a mai susținut că în grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților nu a existat nicio discuție referitoare la OUG privind grațierea.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat, în decembrie 2016, definitiv, de instanța supremă, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.
Rădulescu a candidat din nou pe listele PSD și a mai câștigat un mandat de deputat și în legislatura 2016-2020.