Un important lider liberal îl atacă pe Orban: Plângerea penală împotriva premierului nu trebuia făcută

Publicat: 24 05. 2018, 21:05
Actualizat: 03 10. 2018, 04:36

Întrebat despre plângerea penală făcută de Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă, Mircea Hava spus, joi, într-o conferință de presă, că are aceeași poziție cu cea a secretarului general al PNL, Ilie Bolojan.

„Da, asta e și poziția mea (ca și poziția lui Ilie Bolojan – n.r.). Și, mai ales, că nu trebuia făcută. Ca persoană fizică poți să faci orice. Nu am citit-o (plângerea – n.r.). Având în vedere că e plângerea unei persoane fizice, eu așa o consider, nu am nicio calitate, nu mă interesează, eu nu am curiozități de genul ăsta”, a spus Mircea Hava, precizând că este o „chestiune deja fumată”.

Întrebat care este poziția personal față de plângerea penală, Hava a spus că nu are „niciun comentariu, nici de bine, nici de rău”.

„Este o chestiune privată, făcută de domnul Orban, nici măcar de președintele partidului, că are și această calitate, are și alte calități, este inginer, este căsătorit. Eu știu că toată chestiunea asta a inflamat și acum (…) Nu am niciun comentariu, nici de bine, nici de rău. Și vă spun cinstit, nici nu m-a pasionat. Pe mine mă pasionează alte lucruri, care îmi consumă timpul. Am o pasiune teribilă vizavi de Centenar”, a mai spus Mircea Hava.

De asemenea, Mircea Hava a mai spus că în Biroul Executiv al PNL nu trebuia să se ceară susținerea demersului lui Orban, privind plângerea penală.

„Domnul Orban a făcut-o, era ok. Faptul că s-a propus susținerea partidului deja a amestecat totul și deja am început să discutăm, știți prea bine (…) Nu e ok ce s-a întâmplat. În mod normal, se putea discuta în Birou și este foarte bine că se discută, dar nu ceri, domnule, susținerea partidului. Asta nu trebuia făcută. Asta e părerea mea. Cred că mâine vine Ludovic aici și o să-i spun. I-am mai spus multe lucruri. Eu nu am nicio problemă cu nimeni. Și nu cred că cineva mă poate acuza că am o problemă cu Ludovic Orban”, a mai spus Hava.

Liderul PNL Alba, care e prim vice-președinte al partidului, a precizat că nu a participat la ședința Biroului Executiv al PNL în care s-a decis susținerea demersului făcut de Ludovic Orban.