Un nou fugar adus în țară de autoritățile române / Alina Gorghiu: A fost CONDAMNAT la 5 ani de închisoare pentru trafic de minore

Publicat: 19 09. 2024, 19:36
Actualizat: 19 09. 2024, 19:37
Sursa FOTO: Alina Gorghiu/ Facebook - caracter ilustrativ

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat joi aducerea în țară a unui fugar din Danemarca, Cătălin Anghelina, condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de minore. Acesta a fost implicat în rețele de trafic care recrutau tinere pentru a le exploata sexual în străinătate.

Alina Gorghiu a subliniat că statul român este alături de victimele acestor infracțiuni odioase.

Tinerele care cad în plasa acestor nemernici trebuie să știe că nu sunt singure. Statul e de partea lor. Pot beneficia de protecție sub forma voucherelor pentru nevoi urgente. Încurajez toate victimele să ceară ajutor!, a afirmat ministra Justiției.

În plus, Alina Gorghiu a anunțat că Legea nr. 211/2004 va fi îmbunătățită în Parlament pentru a facilita accesul victimelor la drepturile lor și pentru a le oferi o informare mai eficientă.

Printre modificările propuse se numără și ridicarea plafonului de asistență juridică până la 10 salarii minime pe economie.

CITEȘTE ȘI:

Un alt FUGAR a fost adus în România! Ministrul Justiției: „A fost adus din Olanda. Faptele abominabile au fost comise într-o noapte din 2016”

Fugar condamnat pentru corupere SEXUALĂ, adus în țară din Marea Britanie. Își racola victimele din taberele școlare