Un nou scandal de corupție bubuie în PNL. Primarul din Piatra-Neamț îi cere ,,pentru binele partidului” șefului PNL din județ să DEMISIONEZE

Publicat: 30 07. 2024, 11:11

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, liberalul Andrei Carabelea, i-a cerut preşedintelui PNL Neamţ, George Lazăr, să se autosuspende din funcţie, după ce a fost trimis în judecată, de DNA, pentru fapte de corupţie.

Consider că în contextul actual, George Lazăr trebuie să se autosuspende din funcția de președinte al PNL Neamț, după ce a fost trimis în judecată pentru presupuse fapte de corupție. Îi cer lui George Lazăr să ia această decizie pentru binele partidului şi pentru a-şi putea dedica toate resursele apărării sale. Încrederea mea în justiţie şi în capacitatea sa de a-şi dovedi nevinovăţia este fermă, dar la fel de fermă este şi convingerea că PNL trebuie să-şi respecte valorile fundamentale, a scris Andrei Carabelea pe Facebook.

Și USR îi cere demisia

Preşedintele USR Neamţ, deputatul Iulian Bulai, i-a cerut lui George Lazăr să demisioneze din funcţia de preşedinte al filialei PNL, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

În calitate de preşedinte al USR Neamţ, consider că integritatea şi transparenţa în actul politic sunt esenţiale pentru buna funcţionare a democraţiei şi pentru menţinerea încrederii cetăţenilor. Trimiterea în judecată a lui George Lazăr pentru fapte de corupţie reprezintă un moment critic care necesită măsuri imediate şi decisive. (…) George Lazăr trebuie să îşi prezinte demisia pentru a permite desfăşurarea unui proces corect şi pentru a evita compromiterea şi mai mult a modului în care nemţenii percep politica şi politicienii, a declarat marţi, Iulian Bulai.

Trimis în judecată de DNA

George Lazăr, Secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost trimis în judecată de către DNA. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Bacău, au dispus trimiterea în judecată a lui Lazăr George, secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte al unei organizații județene a unui partid politic, potrivit unui comunicat al DNA.

Acuzația, prezentată de procurori, este comiterea de către Lazăr George a infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Surse guvernamentale spun că premierul Marcel Ciolacu îl va demite pe George Lazăr din funcția de Secretar de Stat.