Prima pagină » Știri politice » Un nou sondaj CSCI, institut care lucrează cu PSD, arată câtă încredere au românii în Iohannis. SURPRIZA de la parlamentare

Un nou sondaj CSCI, institut care lucrează cu PSD, arată câtă încredere au românii în Iohannis. SURPRIZA de la parlamentare

Încrederea în Klaus Iohannis a scăzut cu 19 procente din decembrie și până acum, șeful statului rămânând însă personalitatea în care românii au cea mai mare încredere, potrivit unui sondaj CSCI. În ce privește PNL, partidul apropiat președintelui, liberalii se află pe primul loc în topul opțiunilor cu 41%, la patru procente în fața PSD. CSCI este parte a Fundației Multimedia pentru democrație locală, ONG condus de Dan Sultănescu, consilier al lui Victor Ponta, și înființat de al doilea strateg de imagine al premierului, Bogdan Teodorescu.

Președintele Klaus Iohannis continuă, în luna august, să fie personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere – 59%, dar scade cu 19 procente față de decembrie 2014, când avea 78%, relevă un sondaj CSCI, făcut public de site-ul infopolitic.ro.  Cercetarea CSCI arată că, față de iunie 2015, scăderea lui Iohannis este de 10 procente.

Potrivit sondajului citat, președintele Klaus Iohannis este urmat, în ceea ce privește încrederea românilor în personalitățile politice, de Sorin Oprescu, care, cu 40% în august 2015, se situează la același nivel din decembrie anul trecut. Datele CSCI mai relevă că premierul Victor Ponta beneficiază, în august, de 35% încredere, comparativ cu 36% în decembrie 2014, iar Călin Popescu — Tăriceanu — 33%, față de 36%.

Sursa: Sondaj CSCI, infopolitic.ro.

Pe de altă parte, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre români spun că ar vota Noul PNL (PNL+PDL), iar 37% ar vota PSD.

UDMR și Partidul M10 al Monicăi Macovei ar fi votate de 5% dintre români, iar ALDE, PMP și PRU ar câștiga, fiecare, câte 3% din voturile românilor. UNPR ar fi votat de 2% dintre români, conform cercetării CSCI.

Sursa: Sondaj CSCI, infopolitic.ro.

Studiul a fost realizat în perioada 10 — 17 august, pe un eșantion de 1.021 persoane. Tipul eșantionului: național, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor.Eroarea limită este de plus/minus 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%. Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI.

Autor

Citește și