USL: Nu vom negocia nicio formulă de demisie condiționată a lui Băsescu

Publicat: 09 08. 2012, 13:55
Actualizat: 03 02. 2019, 15:54

Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, că USL nu va negocia nicio formulă de demisie condiționată a lui Traian Băsescu, apreciind că orice variantă de retragere a președintelui suspendat trebuie să se facă necondiționat.

„USL va acționa în continuare pentru respectarea și aplicarea voinței celor 8,5 milioane de români care și-au exprimat prin vot opțiunea la referendum. USL nu va negocia nicio formulă de demisie condiționată a lui Traian Băsescu, pentru că 7,4 milioane de români l-au demis necondiționat pe Traian Băsescu. Orice formulă de retragere a sa trebuie să se facă în mod necondiționat”, a spus Vosganian.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că nu intenționează să demisioneze deoarece aceasta ar fi „cea mai mare lașitate” și ar duce la „finalizarea cu succes a loviturii de stat” dată de USL.

„M-am gândit și ar fi cea mai mare lașitate. V-am mai spus că președinții nu abdică, nici nu pot și demisia mea ar fi atingerea obiectivului celor care au dat lovitura de stat și nu vreau să își atingă obiectivul. Dacă va spune Curtea Constituțională altfel, foarte bine, îmi voi scoate pălăria, îmi iau bocceluța și am plecat că am o meserie, știu ce să fac. Dar altfel ar fi ridicol ca eu însumi prin atitudine, prin acțiunea mea să duc la finalizarea cu succes a loviturii de stat”, a declarat Băsescu, duminică seara, într-o conferință la sediul său de campanie.