USR caută ȘEF / Campanie electorală internă și alegeri în 2 tururi / Doritorii își pot depune CANDIDATURILE

Publicat: 11 06. 2024, 16:13

This browser does not support the video element.

După ce-a rămas fără președinte, USR caută unul nou. Și o face rapid, prin declanșarea unei campanii interne pentru doritorii la fotoliul lui Cătălin Drulă. Noul președinte ar putea fi ales în două tururi de scrutin.

Biroul Național al USR a stabilit, marți, calendarul pentru alegerea unei noi structuri de conducere a partidului.

Astfel, în perioada 14-16 iunie vor fi depuse candidaturile celor care își doresc să se înscrie în competiția internă pentru desemnarea unui nou președinte.

Pe parcursul săptămânii viitoare va fi campanie electorală internă, iar pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul, transmite partidul.

Este un calendar rapid. Colegii vor alege și vom avea la finalul lunii o nouă structură de conducere pentru a ataca următoarele bătălii electorale. În ședința de astăzi, membrii Biroului Național au acceptat în unanimitate propunerea lui Cătălin Drulă să își încheie mandatele și să aibă loc alegeri. Absolut toți, în unanimitate, nu s-a agățat nimeni de niciun scaun. Biroul Național conduce executiv alături de președinte, fiecare cu atribuțiile lui, a explicat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Noul Birou Național al USR este ales așa cum prevede statutul partidului, prin vot al delegaților la Congres.

Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat, marți, de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Cătălin Drulă a anunțat, luni, că demisionează de la conducerea Uniunii Salvați România, după rezultatele înregistrate în ziua alegerilor locale și europarlamentare.

CITEȘTE ȘI: