Motivul pentru care Horia Tomescu a fost exclus din USR / „Vlad Voiculescu vrea să-i pună bețe în roate Elenei Lasconi” (surse)

Motivul pentru care Horia Tomescu a fost exclus din USR / „Vlad Voiculescu vrea să-i pună bețe în roate Elenei Lasconi” (surse)
Publicat: 13/09/2024, 14:47
Actualizat: 13/09/2024, 15:31

USR a decis să-l excludă pe Horia Tomescu din partid. Informația a fost confirmată de fostul viceprimar al Capitalei pe pagina sa de socializare. Potrivit surselor Gândul, Tomescu a fost sancționat pentru criticile publice aduse președintelui USR București, Vlad Voiculescu, în legătură cu numirea fostei șefe a ASSMB, Oana Sivache, în consiliul de administrație al companiei.

Tensiunile au apărut după ce Tomescu l-a criticat pe Voiculescu într-o postare pe Facebook, acuzându-l de promovarea Oanei Sivache, fostă șefă a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), într-o funcție de conducere în cadrul unor companii municipale.

Potrivit unor surse din USR, se pare că există un conflict deschis între șeful USR București, Vlad Voiculescu, și șefa partidului, Elena Lasconi.

Vlad Voiculescu vrea să-i pună bețe în roate Elenei Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, spun surse din USR.

Deși primarul Nicușor Dan a anunțat înlocuirea Oanei Sivache din funcția de șefă a ASSMB după începerea anchetei penale, aceasta a fost ulterior propusă într-o altă poziție de conducere în instituție la presiunea lui Vlad Voiculescu.

Mai precis, în luna iulie, președintele USR București, Vlad Voiculescu, ar fi impus-o pe Oana Sivache, șefa spitalelor din administrația PMB, membru în consiliul de administrație al Companiei Municipale de Parking. (detalii AICI)

Exclusivitate Gândul: Detalii din Sesizarea care a stat la baza excluderii lui Horia Tomescu din USR

Redacția Gândul a intrat în posesia sesizării care a dus la excluderea lui Horia Tomescu din Uniunea Salvați România (USR).

Documentul, formulat de membrul USR Sector 5, Andrei Muntean, aduce acuzații grave la adresa lui Horia Tomescu, acuzându-l de „încălcări repetate ale Statutului partidului, de prejudicii de imagine și de declanșarea unor conflicte interne care au afectat grav încrederea publicului în USR”.

În sesizarea consultată de Gândul se arată că nu este prima dată când Horia Tomescu a avut un „comportament controversat” în cadrul USR, aducând prejudicii de imagine atât altor membri ai partidului, cât și întregii organizații politice.

Una dintre situațiile descrise face referire la un mesaj publicat de Tomescu pe Facebook, în aprilie 2023, în care acesta critica deschis decizia conducerii USR București de a numi un nou director general la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), în persoana Oanei Sivache.

Tomescu a susținut atunci că această schimbare reprezintă o numire politică și că USR ar recurge la aceleași practici pe care le critică la partidele tradiționale, precum PNL și PSD.

Potrivit sesizării, Horia Tomescu a continuat să acuze conducerea USR București de corupție, spunând că numirea Oanei Sivache ar avea ca scop „căpușarea” fondurilor publice.

Pe lângă aceste acuzații, Tomescu a subliniat și faptul că Sivache a ocupat o funcție similară în cadrul cabinetului său timp de șapte luni, la propunerea lui Vlad Voiculescu, ceea ce, în viziunea sa, ar fi o dovadă a unui sistem corupt.

În sesizare se mai precizează că, după ce Cristian Plută, fostul director general al ASSMB, a fost acuzat de corupție și luare de mită, Tomescu nu și-a retras sprijinul public și nu și-a asumat vreo greșeală în susținerea acestuia.

USR, preceput de public ca „un partid măcinat de lupte pentru bani publici și influență”

Mai mult, „imaginea publică creată de Tomescu a rămas una negativă pentru USR, fiind percepută de public drept un partid intern măcinat de lupte pentru bani publici și influență”, se mai arată în sesizare.

În baza acestor aspecte, sesizarea solicită excluderea lui Horia Tomescu pentru grave abateri de la Statutul partidului, printre care nerespectarea obiectivelor politice ale USR, promovarea unui comportament imoral și injurios la adresa conducerii partidului, și prejudicii de imagine aduse atât membrilor, cât și întregii organizații.

În sesizare sunt atașate mai multe capturi de ecran de pe grupurile interne ale USR, dar și postări de pe pagina de Facebook a lui Horia Tomescu.

Horia Tomescu: USR, un vehicul de obținere de posturi puse din pix de către șefi

Într-o postare pe Facebook, Horia Tomescu a lansat critici dure la adresa partidului, descriindu-l ca un „vehicul de obținere de posturi puse din pix de către șefi”.

Partidul a devenit un vehicul de obținere de posturi puse din pix de către șefi, oameni care au o singură calitate – obediența. Reforma țării, meritocrație, justiție corectă sunt cuvinte demult uitate în USR. O organizație politică muribundă, orientată exclusiv spre luptele interne, a scris Horia Tomescu.

Oana Sivache este cercetată penal de DNA, din martie 2024, într-un dosar de corupție, în care și managerul Spitalului Colțea, Bogdan Furtună, este urmărit penal pentru dare de mită.

CITEȘTE ȘI:

Colegii din USR, revoltați că Vlad VOICULESCU și-a impus iar apropiata într-o funcție de conducere/Oana SIVACHE, numită în C.A. al ASSMB

Decizia lui Vlad Voiculescu stârnește un adevărat SCANDAL între USR și PMP: „Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a...
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Uniformele școlare, un adevărat butoi cu pulbere. Directoarea unui liceu bucureștean rupe tăcerea: „Mi s-a...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
EXCLUSIV. Scandal Geoană-Băsescu: „E într-o zonă de degradare biologică”/ „Se pregătește pentru a doua „Mihaela,...
Fostă finalistă la Miss, ucisă ca în filmele de groază de soțul ei. Până și...
Avertizare meteo ANM de ploi torențiale de până la 80 l/mp. Harta zonelor afectate de...
Momentul în care un poliţist pe motocicletă loveşte în plin o femeie aflată pe trecere,...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
„Fiul meu e distrus pe viață”. Decizie de ultimă oră luată de soacra Anei Maria...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Tehnologie franţuzească de pe avioanele ruseşti Su-30SM, reparată de o firmă din Kazahstan, instruită de...
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
S-a dat ordinul în România! Se anulează jumătate din datorii. Cine poate beneficia
Partenera Ancăi Țurcașiu la Asia Express: Uite ce frumos e, nu e ca-n Berceni
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
A fost creată Inteligența Artificială care poate detecta materia întunecată