USR, ultimele detalii înaintea Congresului / Moșteanu: Repornim USR cu toată forța, PSD și PNL tratează democrația ca pe un joc de alba-neagra

Publicat: 17 06. 2024, 19:45

Biroul Național al USR a stabilit, luni, detaliile pentru Congresul USR din 29 iunie, în care va fi aleasă o nouă conducere executivă a partidului, formată într-un nou Birou Național, a anunțat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu. 

În timpul unei conferințe de presă organizate chiar la ora la care s-a dat startul partidei România-Ucraina, Moșteanu a transmis că USR are „oameni responsabili și vom reporni USR cu toată forța”.

Toți colegii au disponibilitate să organizăm tranziția către o nouă conducere a partidului într-un mod cât mai simplu și clar, lipsit de orice posibilitate de contestare juridică, pentru că vedem ce au făcut PSD și PNL de-a lungul anilor și știm că au toate instituțiile și vor încerca să conteste dreptul USR de a fi pe buletinele de vot la alegerile care urmează până la sfârșitul anului. Suntem oameni responsabili și vom reporni USR cu toată forța. Următoarele alegeri sunt cele prezidențiale și așteptăm tot felul de surprize din partea PSD și PNL, care vedem că se joacă cu calendarul de alegeri ca și cum joacă alba-neagra în curte. Așa tratează ei democrația, a spus Moșteanu.

Conform calendatului de alegeri interne, urmează validarea candidaturilor de către Comisia electorală, ținând cont că fiecare dosar trebuie să conțină o serie de documente, printre care un proiect politic, declarații de avere și de interese și declarația de necolaborare cu fosta Securitate.

Odată validate candidaturile va începe campania internă, urmând ca toți membrii USR să-și aleagă președintele prin vot electronic în cursul zilelor de 24 și 25 iunie, conform USR. Dacă niciunul dintre candidați nu va obține majoritatea voturilor membrilor USR se va organiza un al doilea tur pe 27-28 iunie.

CITEȘTE ȘI: