Va fuziona PMP cu PNL? Declarațiile lui Cristian Diaconescu
Președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, neagă vehement fuziunea cu Partidul Național Liberal.
„Știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”, a declarat liderul PMP, într-un mesaj postat pe contul de Facebook al formațiunii.
Declarațiile vin după ce conducerea PNL a decis, vineri, în şedinţa Biroului Executiv, demararea discuţiilor cu Partidul Mişcarea Populară, în vederea unei fuziuni prin absorbţie, după cum a relatat News.ro.
Florin Cîțu; „Perfect. Atunci, asta e”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri că în acest moment există „doar negocieri” cu PMP cu privire la o posibilă fuziune.
„Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a precizat Florin Cîţu, citat de G4Media, atunci întrebat care ar fi miza unei fuziuni cu PMP, care nu a atins pragul de 5% la alegeri pentru a intra în Legislativ.
În condiţiile în care preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a infirmat informaţia potrivit căreia PMP ar fuziona, prin absorbţie, cu PNL,Florin Cîţu a spus: „Perfect. Atunci, asta e”.
Biroul Executiv al PNL s-a reunit în şedinţă, vineri, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, pentru a discute despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou Guvern.
Cu această ocazie, forul PNL a decis excluderea din partid a fostului președinte Ludovic Orban.
PNL a demarat negocierile în contextul în care are nevoie de 234 de voturi pentru ca o propubere de Guvern să treacă în Parlament, iar numărul membrilor grupurilor parlamentare liberale este în scădere, după dezafilierea lui Ludovic Orban și a susținătorilor săi. PNL a ajuns la 117 mandate în Parlament, iar PSD are 157.
Președintele PMP susținea, într-o declarație din 8 noiembrie, că programul de guvernare al noului Executiv ar trebui să fie PNRR, indiferent cine va veni la putere. Liderul PMP a subliniat că partidele care forma noul Guvern vor porni cu un deficit de încredere ținând cont de situația de criză politică și de pandemie, dar care trebuie să dea dovadă de mare curaj pentru scoaterea țării din situația gravă în care se află.
„Este nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate politică, dar și de profesioniști la nivel guvernamental, nu de sinecuri politice. Din păcate, negocierile politice pentru noul Guvern se poartă în aceeași, termeni, de împărțire a funcțiilor, ținând cont de numărul de mandate din Parlament, nicidecum de prioritățile României”, a mai spus Cristian Diaconescu.