Vasile Blaga, despre demisiile din MAI: „Ioan Rus a spus în sfârșit adevărul”

Publicat: 06 08. 2012, 11:43
Actualizat: 06 08. 2012, 12:29

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a spus adevărul referitor la presiunile facăute de USL asupra ministerelor.

„Despre demisia ministrului Administrației, Dobre, știam de ieri, astăzi am văzut și demisia lui Ioan Rus, demisia de onoare, și eu cred că bine au făcut pentru că nu au mai dorit să continue implicarea Ministerului de Interne în acest scandal politic. Ioan Rus, în sfârșit, a spus adevărul presiunile foarte mari pe care le face USL asupra Ministerului de Interne și presiunile pe care, iată, și președintele interimar le face, care cred că-i place jucăria de la Cotroceni. Și ar vrea să rămână cât mai mult acolo”, a declarat liderul PDL.

Cei doi miniștri însărcinați cu organizarea referendumului, Ioan Rus și Victor Paul Dobre, și-au dat demisia în această dimineață.

Ioan Rus a anunțat, luni, că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

„Asupra mea și a Ministerului Administrației și Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuții de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a spus Ioan Rus.